Economic Știri locale

Fabrica de lactate Vlăsie Company a început să producă și energie electrică: 200 de panouri fotovoltaice pe acoperiș





Pe acoperișul fabricii de lactate Vlăsie Company, care produce cunoscutul Cașcaval de Săveni, au fost instalate panouri fotovoltaice prin care compania a devenit și producător de energie electrică.

200 de panouri fotovoltaice montate pe acoperișul fabricii Vlăsie Company, lângă fabrică și în parcare pe un carport cu o putere totală instalată de 90kW au transformat firma în prosumator de energie electrică.

Constantin Aniculăesa, directorul fabricii Vlăsie Company, a declarat că investiția a fost făcută cu fonduri nerambursabile prin programul Electric-UP.

”Avem o putere instalată de 90kW cu care toamna-iarna ar trebui să asigurăm 30-35% din consumul total de energie al fabricii, iar vara 90-100%. Am montat cele 200 de panouri pe acoperișul fabricii, lângă fabrică în zona de la soare și în parcare pe un carport”, a declarat Constantin Aniculăesa.

În parcare a fost montată și o stație de încărcare autovehicule electrice de putere medie, iar în 2023 Vlăsie Company va achiziționa și prima mașină electrică.