Administrație Economic Știri locale

Gîrbaci vrea să mărească parcul fotovoltaic de 400 kW din Darabani cu 30%Primăria orașului Darabani, cel mai nordic din România, vrea să extindă parcul fotovoltaic de la marginea urbei.

Construit cu fonduri elvețiene nerambursabile, parcul fotovoltaic din Darabani are o putere instalată de 400 kW.

Primarul Alin Mihai Gîrbaci a declarat că vrea să profite de oportunitățile de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, dacă ghidurile de finanțare vor avantaja orașul pe care îl conduce.

”Avem o putere instalată de 400 kW dar vrem să o suplimentăm cu 30-40%, în funcție de ce finanțare vom putea accesa. Sperăm să putem prinde fondurile necesare prin PNRR, dar depinde strict de decizia de la nivel central dacă finanțează și primăriile de talia orașului Darabani pentru astfel de investiții. Vrem să creștem puterea parcului fotovoltaic pentru a acoperi atât nevoile actuale de energie a administrației locale, cât și pe cele viitoare”, a declarat Alin Gîrbaci.

Acesta a precizat că prin construirea de noi blocuri în Darabani, modernizarea parcurilor, construirea unei creșe, prin noile investiții pregătite de Primărie va crește nevoia de energie electrică plătită de administrația publică locală pentru iluminatul public.