Administrație Economic Știri locale

7 minute pentru 44,4 milioane euro: încă 50 de autobuze și microbuze electrice în Botoșani și comunele Bălușeni și Curtești 


 

Primăria Municipiului Botoșani a depus astăzi 3 noi proiecte pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în Etapa a II-a, pe Componenta C10 – Fondul Local.

Este vorba despre:

 

-Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), prin proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – Comuna Curtești – Comuna Bălușeni, prin achiziția de vehicule ecologice pentru transportul public”- 34,6 milioane de euro. Se vor achiziționa 50 mijloace de transport verde.

 -Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – (sisteme inteligente de management urban/local), prin proiectul „Centrul integrat de mobilitate urbană din Municipiul Botoșani” – 1.075.000 euro. Centrul Integrat de Comandă și Control este un sistem operațional non-stop și reprezintă „inima” oricărui sistem integrat. Va integra monitorizarea și managementul tuturor sistemelor instalate, respectiv: management trafic, prioritizare vehicule de transport public, camere video monitorizare.

 

-Construirea de locuințe pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, prin proiectul „Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul Municipiului Botoșani – Etapa 2” – 8,7 milioane de euro. Se vor construi 20 de clădiri ce vor urma proiectul tip al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), cu câte 6 apartamente/ clădire, total 120 de unități locative. Destinația: locuințe pentru tineri.

 

Toate aceste proiecte vin în completarea celor depuse în luna mai 2022, tot pe PNRR, anume achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, amenajarea de stații inteligente pentru autobuze, piste de biciclete și locuințe pentru tineri provenind din grupuri/comunități vulnerabile, în valoare totală de 12,5 milioane euro. 


ABC-CON International