Administrație Economic Știri locale

190 de tiruri așteaptă în Vama Stânca-Costești. Prefectul Cornilă anunță extinderea programului și un nou terminal de mărfuriPrefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului de trecere a frontierei de către camioanele cu marfă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Costești Republica Moldova erau la ora 12:00, aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România.

”Am primit foarte multe sesizări de la șoferi, de la transportatori, de la patroni care dețin aceste camioane. Logistica din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești nu permite un flux foarte rapid de camioane. Am discutat cu doamna Diana Șerbescu de la Biroul Vamal de Frontieră Stânca Costești și domnul Ionuț Furnică, șeful de punct al Poliției de Frontieră și am găsit soluții de fluidizare, prin folosirea unei parcări, unde să staționeze acele camioane ale căror șoferi nu au documentele pentru marfă în regulă și care până acum staționau pe fluxul din Punctul de Trecere a Frontierei, până în momentul în care se rezolva problema cu documentele, blocând astfel fluxul de trecere. Totodată, am vorbit cu directorul de la Direcția Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentară și am suplimentat personalul din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești, astfel încât se va lucra și pe timpul nopții, până acum programul fiind de la ora 08:00 la ora 20:00”, a declarat prefectul Sorin Cornilă. 

Acesta a precizat că se implică în pregătirea unui nou terminal de mărfuri în Vama Stânca.

 

Multe lucruri pot fi îmbunătățite, pe parte de organizare a activității vamale, nu sunt probleme pe latura Poliției de Frontieră, sunt carențe pe structura activității vamale. Aici îmi doresc ca lucrurile să fie îmbunătățite. Este nevoie de implicare pentru pregătirea unui nou terminal de mărfuri, sunt discuții pornite cu ceva ani în urmă, dar sunt discuții care nu se știe unde s-au blocat. Mă voi interesa să văd care sunt necesitățile și cum putem rezolva această problemă, pentru că după acest conflict vom avea probabil tranzit mai mare prin acest Punct de Trecere a Frontierei. În calitate de prefect, voi monitoriza situația de aici, pentru a regla problemele de logistică și de administrare a spațiilor”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă. 


 

ABC-CON International