Administrație Economic Știri locale

A fost semnată actualizarea SF-ului și proiectul tehnic pentru centura municipiului Botoșani prin Curtești



Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, anunță că urbea pe care o conduce este mai aproape de a avea o șosea de centură ocolitoare.

În prezența lui Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, și a lui Marcel Anton, primarul comunei Curtești, Andrei a semnat contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Botoșani.

”Astăzi a fost semnat contractul privind „Actualizare SF, proiect tehnic și detalii de execuție” pentru obiectivul „Șosea de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”. Societatea care va duce la îndeplinire această misiune este Best Consulting & Design S. R. L. iar beneficiar este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani””, a anunțat primarul Cosmin Andrei.

Acesta susține că proiectul este ambițios și va crește gradul de dezvoltare, nu doar al municipiului, ci și al județului, ținând cont că va șoseaua de centură de aproximativ 10 kilometri prin Curtești va fi legată de drumurile E85 București – Suceava – Siret și E58 București – Iași – Ungheni.

În principiu, tronsonul va face legături cu drumuri naționale și județene, va avea patru sensuri giratorii, două parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta.

”Termenul de finalizare a documentației este martie 2023 iar lucrările de execuție ale șoselei de centură sunt preconizate a începe, în cel mai bun scenariu, pe parcursul anului următor”, a completat edilul-șef.