Agricultură Economic Știri locale

VIDEO Lacto Solomonescu, 30 de ani de la înființare! Secretul unui brand 100% românesc: tradiție, tehnologie, implicare socială

Se spune că experiența, combinată cu pasiune și implicare, reprezintă calea sigură spre succes. Rețeta se aplică perfect în cazul brandului Lacto Solomonescu, o companie care în 2022 aniversează 30 de ani de la înființare. Un drum deloc ușor, dar plin de reușite, care i-au adus firmei din Botoșani atât faimă locală, cât și recunoaștere la nivel național și chiar internațional.

Din 1992 până acum, Lacto Solomonescu a devenit sinonim cu excelența în afaceri, cu dezvoltarea durabilă a unei companii care oferă produse de calitate, 100% naturale, meșteșugite după rețetare de odinioară, la care se adaugă tehnologia automatizată. În acest fel, în fiecare an compania colectează și procesează minimum 15 milioane de litri de lapte și fabrică 3 milioane de kilograme de produse lactate.

Produsele Lacto Solomonescu se vând în toate rețelele de comerț din țară și în cea mai mare parte a magazinelor locale, dar și în rețeaua proprie zonală a fabricii.

Sute de angajați, milioane de lei plătiți la bugetul de stat sau local

Lacto Solomonescu înseamnă, în același timp, și o sursă de venit pentru sute de familii. Compania este unul din angajatorii celor 30.000 de angajati din mediul privat din judetul Botosani. În plus, este un important contribuabil la bugetul de stat, unde aduce anual 5,5 milioane de lei sub formă de contributii. Și bugetul Primăriei comunei Vlăsinești, acolo unde compania are spațiile de producție de peste 4.000 de metri pătrați, beneficiază de reușitele Lacto Solomonescu, prin cei peste 1 milion de lei vărsați anual în bugetul local drept contribuții și cote defalcate din impozitul pe salarii.

Toate acestea au făcut ca brandul Lacto Solomonescu să dețină o parte însemnată din piața națională a produselor lactate și să reziste de trei decenii în fața unei concurențe extrem de puternice. Succesele companiei au primit aprecierea specialiștilor în domeniu, acționarii firmei, Dumitru și Carmen Solomonescu, fiind incluși în lista celor 100 cele mai importante personalităţi de business care au marcat economia românească.

La mulți ani, LACTO SOLOMONESCU!

ABC-CON International