Economic Știri locale

Dan Șlincu: „Fac apel către toți tinerii botoșăneni care doresc să devină antreprenori să se înscrie în a treia ediției a programului Start-Up Nation, din 19 iulie”



Începând de săptămâna viitoare se va deschide ediția 2022 a Programului Start-Up Nation, prin care antreprenorii vor putea beneficia de granturi cu finanțare de la stat pentru IMM-urile înființate începând cu data de 1 ianuarie 2020.

De asemenea, se va lansa și Programul național multianual de micro industrializare prin care se dorește promovarea producției interne și a conceptului „Fabricat în România”, Programul național multianual de înființare și dezvoltare de incubatoare tehnologice și de afaceri și Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

În special Start-Up Nation, dar și celelalte programe reprezintă oportunități reale pentru toți tinerii din Botoșani care pot să realizeze foarte multe pe cont propriu. De aceea, îi îndemn să intre pe portalul de granturi al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, https://granturi.imm.gov.ro/#/home, să-și facă cont și să se înscrie cu planurile de afaceri pentru a obține o finanțare în valoare de 200.000 de lei/beneficiar. Fondurile nerambursabile pot fi folosite de fiecare antreprenor pentru cumpărarea de echipamente, amenajarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări de servicii, mijloace de transport, plata salariilor și utilităților sau cursuri pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale.”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Bugetul din acest an pentru programul Start-Up Nation este de 104  milioane de euro, din care patru milioane de euro sunt destinate Pilonului II Start-up Nation Diaspora, pentru cei care vin din străinătate și doresc să deschidă o afacere în România. Aplicația online va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 30 august, ora 20:00, cu posibilitatea de prelungire a termenului, până la epuizarea bugetului. Vor fi două etape pentru înscriere: pre-înscrierea online a reprezentantului legal sau a împuternicitului și a societății care aplică, completarea, semnarea electronică, încărcarea și transmiterea online formularul de înscriere.

Toate informațiile cu privire la criteriile de eligibilitate și la modalitatea în care se pot depune documentele au fost deja publicate în Monitorul Oficial și pot fi consultate la adresa: https://drive.google.com/file/d/1mWoA_7fxz_IQ5Pl3YoEGfYD1ey4do9O9/view

Acest program se află la a treia ediție, primele două inițiate de PSD fiind desfășurate în perioada 2017-2018 și 2019-2020. Start-Up Nation are ca scop principal creșterea numărului de tineri care doresc să devină antreprenori, stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă și promovarea de noi idei și tehnologii la nivelul firmelor românești. Trebuie să facem tot ce putem pentru a oferi o șansă tinerilor să lucreze și să își formeze o familie aici, în România.” a subliniat Dan Șlincu.