Administrație Economic Știri locale

Federovici: ”Anul trecut am avut investiții de 33 milioane de euro, dublu cât suma ultimilor 5 ani, iar în primele 3 luni ale anului am atras fonduri pentru investiții de 11 milioane”




 

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a anunțat în fața mediului de afaceri că instituția pe care o conduce a pus concret accent pe investiții și dezvoltare și speră ca și investitorii privați să se alăture demersului de dezvoltare din toate punctele de vedere a județului.

Prezentă la maratonul de business realizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România în Botoșani, Doina Federovici a declarat că la preluarea mandatului de președinte al CJ Botoșani a avut un obiectiv principal dezvoltarea. 




”Obiectivul pe care l-am avut în urmă cu un an și jumătate, când mi-am început mandatul de președinte al Consiliului Județean a fost unul foarte clar și realist: împreună cu echipa mea să aduc cât mai repede plus valoare comunității locale, mai ales că despre județul Botoșani, deși a dat cele mai importante personalități ale culturii noastre, s-a vorbit mult prea puțin”, a declarat Doina Federovici.

Președintele Consiliului Județean Botoșani susține că relațiile economice cu partenerii europeni sunt vitale pentru economia locală și că instituția pe care o conduce de la sfârșitul lui 2020 vine în sprijinul mediului de business investind în infrastructura rutieră, sanitară și cea culturală.

”Anul trecut am avut investiții de 33 milioane de euro, dublu cât suma ultimilor 5 ani, iar în primele 3 luni ale anului am atras fonduri pentru investiții de 11 milioane, din care 7 milioane de euro fonduri europene. Suntem printre consiliile județene cu cele mai bune rezultate din regiunea Moldovei la capitolul proiecte implementate și vrem să o ținem tot așa. Sperăm ca reprezentanții mediului privat să ni se alăture în acest demers”, a concluzionat Doina Federovici.

Investițiile în drumurile județene vor duce la oportunități de afaceri în multe zone ale județului, iar CJ va finaliza lucrările la ”drumul mănăstirilor”, ceea ce va oferi prilejul investițiilor private în zona respectivă. De asemenea, extinderea rețelelor de apă și canalizare sunt o prioritate și se vor materializa în următorii ani.

Totodată, cel mai important proiect în care CJ Botoșani a investit până acum pentru sprijinul direct al mediului de business a fost proiectul viitorului parc industrial de la Bucecea, acolo unde investitorii privați au început să construiască noile facilități.