Administrație Economic Știri locale

SE AMÂNĂ startul lucrărilor la drumurile Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești. S-a ales praful de termenele anunțate de președintele PNL



 


Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

Blocaj total la cele mai așteptate investiții în infrastructura locală.

Ce știu politicienii din Botoșani cel mai bine? Să creeze, fără să fie presați de nimeni, așteptări mari pe care mai apoi să nu le onoreze. 

În data de 5 martie 2021, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, anunța două zile de o importanță istorică pentru economia județului, pentru nivelul de trai al localnicilor, respectiv zilele în care vor fi semnate ordinele de începere a lucrărilor de modernizare a drumurilor Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești.  

Prezent într-o emisiune la Tele M, Costel Șoptică a anunțat pe 5 martie faptul că pe 5 mai se va semna ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului european Botoșani-Târgu Frumos. 




”LA DRUMUL NAȚIONAL TÂRGU FRUMOS-BOTOȘANI, AUTORIZAȚIA DE CONSTRUIRE SE VA EMITE PE 26 APRILIE 2021, IAR ORDINUL DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR PE 5 MAI 2021. PENTRU ACEST DRUM ÎNTR-O PROPORȚIE DE 10% AU FOST FĂCUTE PLĂȚI ANUL TRECUT, CONCERNUL DE FIRME PRIMIND LA MOMENTUL RESPECTIV APROAPE 6 MILIOANE EURO AVANS LA LUCRĂRI, IAR PENTRU ACEST AN SUNT 61 MILIOANE LEI”, spunea pe 5 martie liderul PNL Botoșani. 

Astăzi, pe 5 mai, când trebuia să fie ziua așteptată de 20 de ani, în care trebuiau să înceapă lucrările la acest drum, mai ales că firmele care au câștigat licitația au primit deja 10% din valoarea TOTALĂ a proiectului, este o liniște totală din partea principalului partid de guvernământ. 

Deputatul Costel Șoptică a spus astăzi: ”Chiar dacă, ca și documente nu s-a întâmplat lucruri, sunt bucuros că se lucrează intens la nivelul organizărilor de șantier, fapt care se poate observa de la distanță”

Neoficial, sunt încă probleme cu obținerea autorizației de construcție pentru că s-au pierdut luni bune de când a fost câștigată licitația și au expirat anumite avize pe care cei aflați la putere nu au fost în stare să le actualizeze în timp util. 

În ceea ce privește drumul național Botoșani-Ștefănești, în acest caz declarațiile lui Costel Șoptică au fost acoperite de semnarea ordinului de începere a lucrărilor fix în data în care a spus acesta, adică pe 30 martie. Problema este că deși a trecut mai bine de o lună de atunci, lucrările încă nu au început. Spre deosebire de viitorul șantier Botoșani-Târgu Frumos, în cazul drumului spre Vama Stânca nu s-a plătit niciun leu în avans și, neoficial, statul român face demersurile pentru a obține fonduri europene pentru această investiție și pentru a oferi constructorului avansul de 10%, Guvernul neavând disponibili acești bani acum. 

În concluzie, licitația pentru drumul Botoșani-Ștefănești a fost câștigată la sfârșitul lui 2019, pe 30 martie 2021 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar în mai 2021 încă nu au început lucrările pentru că nu sunt bani, iar pentru drumul Botoșani-Ștefănești câștigătorul a fost stabilit la începutul lui 2020, iar în mai 2021 nu se pot desfășura lucrări pentru că nu este autorizație de construire deși s-a cheltuit deja 10% din valoarea proiectului.