Economic Știri locale

Cum ne ALEGEM ANVELOPELE – De ce TREBUIE sa tinem cont?

Sursa foto: Vadrexim



 

Sursa foto: Vadrexim

Cum ne ALEGEM ANVELOPELE – De ce TREBUIE sa tinem cont? Care sunt anvelopele potrivite condusului in mediul urban? Dupa cum stim consumul de carburant este in general mai ridicat in mediul urban decat in afara orasului. Aveti posibilitatea sa faceti economii daca veti alege anvelope cu cu o clasa mai buna la consumul de combustibil, adica cele cu o  rezistenta redusa la rulare.

 

Cum ne ALEGEM ANVELOPELE – De ce TREBUIE sa tinem cont?


Care sunt anvelopele potrivite condusului in mediul urban?

Dupa cum stim consumul de carburant este in general mai ridicat in mediul urban decat in afara orasului. Aveti posibilitatea sa faceti economii daca veti alege anvelope cu cu o clasa mai buna la consumul de combustibil, adica cele cu o  rezistenta redusa la rulare.

Ce anvelope sunt potrivite pentru drumurile lungi, in mare parte pe autostrada?

In cazul in care sofezi destul de des pe autostrada, asta inseamna ca ai o viteza mai mare decat cea pe care o ai in oras. Tipul acesta de condus necesita deci anvelope cu performante mai ridicate care pot sa ofere siguranta indiferent de conditiile meteorologice. Daca vei alege sa cumperi anvelope de pe vadrexim.ro  tunci vei primi aici toate explicatiile necesare.

Longevitatea are importanta ei

Datorita faptului ca mersul cu masina in oras, cu numeroasele opriri si porniri, pot solicita foarte tare masina, daca vei alege niste anvelope foarte aderente, acestea se vor uza foarte rapid. Pentru a  reusi sa faci economie de carburant, trebuie sa alegi anvelope care au o rezistenta mai redusa la rulare.

Ce model de masina ai?

Anvelopele cele mai potrivite le vei alege deci in functie de incarcatura utila, de viteza maximala si de alte caracteristici. Trebuie deci ca tu, atat pentru anvelope de iarna cat si pentru cele de vara, sa faci alegerea cea mai potrivita in functie de ce masina ai si cum o vei folosi.

Ce anvelope sa alegi daca ai un stil de condus mai sportiv?

Pentru un stil de condus mai sportiv ai nevoie sa alegi anvelope care sa se adapteze perfect suprafetelor umede si uscate si care sa ofere o perfecta aderenta si stabilitate pe strazile drepte sau pe cele mai sinuoase. In plus, cum in oras folosesti foarte mult frana si acceleratia, este foarte important sa alegi anvelopele cele mai potrivite. Mai apoi, va trebui sa te asiguri de faptul ca anvelopele asigura o buna distanta de franare.

Anvelope pentru Off Road

Vehiculele Off Road au nevoie de anvelope care sa ofere performante excelente, care sa fie rezistente la socuri si cu o capacitate de tractiune importanta pe drum si in afara acestuia. Pentru condusul pe drum accidentat, este necesar sa se aleaga deci anvelope care ofera confort si cateva caracteristici suplimentare.

Trasee mai lungi ? Asigura-te ca anvelopele iti oferta confortul dorit...

Ce inseamna asta? Adica un slab nivel sonor si cat mai putine vibratii. In egala masura trebuie sa tinem cont si de faptul ca avem nevoie de o aderenta si stabilitate foarte bune.

Daca vei tine cont de toate aceste criterii atunci cu siguranta vei face alegerea cea mai potrivita pentru tine. Cel mai indicat ar fi sa mergi vara cu anvelope de vara, iar iarna cu anvelope de iarna insa, poti lua in calcul si anvelope all season, acelea care combina caracteristicile anvelopelor de vara si de iarna. Acestea se adapteaza foarte bine caracteristicilor climatice schimbatoare  ale fiecarui anotimp. Mai multe detalii poti afla daca vei intra pe site-ul unui producator de anvelope cunoscut, de exemplu Michelin.