Administrație Economic Știri locale

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru ”Modernizare DN 29D Botoșani-Ștefănești”. 3 viaducte vor fi construite
Începem anul bine! După 8 ani, în județul Botoșani vor începe lucrări pentru modernizarea unui nou drum național. 

Este vorba despre drumul care conectează municipiul reședință de județ de vama Stânca, DN 29D Botoșani-Ștefănești. 

Senatorul Cristian Achiței este cel care a monitorizat insistent acest proiect încă de când a fost scos la licitație și a făcut demersurile necesare atât pentru prinderea finanțării în buget, cât și pentru urgentarea emiterii documentațiilor necesare obținerii autorizației de construire.

Este primul proiect de modernizare a unui drum național autorizat în județul Botoșani după modernizarea drumului Botoșani-Suceava, de acum 8 ani. 

”Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru proiectul „Modernizare DN 29D Botoșani-Ștefănești, km 2+800-km 18+500 și km 21+800-km 48+146”. Proiectul prevede construirea a 42,739 km de drum modernizat, cinci poduri și trei viaducte noi, trei poduri reabilitate.

Amplasamentul lucrărilor este situat pe drumul național DN 29D, iar lucrările care fac obiectul autorizării străbat localitățile Botoșani, Ștefănești, Stăuceni, Gorbănești, Trușești, Durnești și Blândești. Pentru sectoarele cu teren instabil este prevăzută execuția de viaducte. Acestea vor asigura traversarea zonelor cu alunecări ample și active și vor avea suprastructura formată din grinzi din beton precomprimat de 24 m”, se precizează pe pagina de Facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.  

Valoarea lucrărilor autorizate este de 188.585.904,73 lei fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor (construcții și instalații), declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare și în devizul general anexă la cererea de autorizare, conform prevederilor legale.

Contractul este atribuit Asocierii AUTOTEHNOROM S.R.L. – S.C. OPR ASFALT S.R.L. – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A. – S.C. EVALCONS TECH S.R.L. și are o durată de execuție de 24 de luni, cu o perioadă de garanție a lucrărilor oferită de constructor de 84 de luni. 


ABC-CON International