Economic Știri locale

Cea mai mare companie de panificație din Botoșani investește 1,2 milioane euro în automatizare printr-un proiect cu finanțare europeană

Casa Pâinii/ sursa foto: contul de Facebook Florian Moruzi



 

Casa Pâinii/ sursa foto: contul de Facebook Florian Moruzi

Într-o perioadă în care incertitudinea afectează aproape întreaga economie, cea mai mare companie de panificație-cofetărie-patiserie continuă să investească și să atragă finanțări din fonduri europene, dând astfel un semnal și pentru ceilalți jucători din economie. 

 

Casa Pâinii SRL, cea mai mare firmă de panificație din județul Botoșani, care livrează produse congelate de patiserie-cofetărie în cel mai mare lanț de retail din comerț și către marile platforme industriale din țară, investește 1,2 milioane euro în automatizare, transport cu atmosferă congelată și ambalare în atmosferă congelată. 

Jumătate din banii acestui proiect de investiții provin din fonduri europene, iar compania locală și-a asigurat cofinanțarea proiectului încă din prima primul trimestru din 2020, însă pandemia de Coronavirus a dus la decalarea tuturor termenelor. 



 

”Vom construi încă o linie complet automată de patiserie de capacitate mare, care include și linie de blocuri de aluat și laminare continuă, o linie de produse de cofetărie de capacitate 12.000 de bucăți de 100 grame per zi, mașini de transport cu atmosferă congelată, ambalare în atmosferă controlată”, a declarat Florian Moruzi, manager general al companiei Casa Pâinii. 

 

Firma condusă de Florian Moruzi deține brandurile Casa Pâinii, pentru produsele de panificație, și Casa Dulce, pentru cele de cofetărie-patiserie.