Economic

Flutur despre rectificarea de buget: ”Pentru Botoșani este o mare țeapă”. Orașe mai mici au primit de trei ori mai mulți bani

Liberalul Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a declarat că guvernarea PSD îi ține pe botoșăneni în sărăcie și la rectificarea de buget Guvernul și-a bătut joc de capitala județului care are un ministru în actualul Cabinet. 

Municipiul Botoșani avea nevoie de 9,4 milioane lei pentru funcționare, adică pentru salariile din Primărie, Teatrul Mihai Eminescu, Teatrul Vasilache, Filarmonica Botoșani, salariile asistenților personali ai persoanelor cu handicap, subvenții la termoficare și pentru călătoriile cu tramvaiele și maxi-taxi ale pensionarilor și elevilor, dar a primit doar 1,5 milioane lei. 

 

 

 

”O rectificare de buget numită pozitivă, dar este pentru ei și pentru prietenii lor de la guvernare. Pentru noi, la Botoșani, este o mare țeapă. Am așteptat cu toții această rectificare și am primit o sumă după cum privesc guvernanții Botoșaniul”, a declarat primarul Cătălin Flutur

În timp ce Botoșani a primit 1,5 milioane lei, sunt municipii în țară care au primit și de zece ori mai mult și toate sunt conduse de PSD sau UDMR. Flutur spune că s-a uitat doar la cât au primit municipiile și diferențele față de Botoșani sunt uriașe.  

”Constanța 14 milioane lei, ca și cum ar fi de 10 ori mai mare decât Botoșani. Nu înțeleg de ce primește Mangalia 1,3 milioane lei cu 30.000 locuitori, Sf Gheorghe care este în jumătate cât Botoșani a primit 10 milioane lei. Tecuciul primește mai mult decât Botoșani, 1,9 milioane lei. Vulcan primește 3 milioane, dublu. Sighișoara de două ori mai mult decât Botoșani. Asta în condițiile în care nouă ne-ar fi trebuit pentru plata asistenților personali, pe care îi plătim din buget local, 1,9 milioane lei, iar noi primim la rectificare 1,5 milioane lei. Așa este tratat Botoșaniul”, a completat Cătălin Flutur.

 

 

 

ABC-CON International