Administrație Economic

Noul director al Urban Serv taie în pilele de partid: 17 cadre TESA concediate, iar economiile împărțite șoferilor și măturătorilor

Bogdan Buhăianu, director general Urban Serv SA
Bogdan Buhăianu, director general Urban Serv SA

Cel mai tânăr director din istoria Urban Serv și-a început mandatul cu cea mai curajoasă măsură pe care putea să o aplice pe termen scurt.

Bogdan Buhăianu, numit recent director general al Urban Serv SA, firma Consiliului Local care se ocupă cu salubrizarea, deszăpezitul, administrarea piețelor și cimitirelor, a stabilit reducerea a 17 posturi TESA, iar economiile salariale să fie împărțite cadrelor care muncesc pe teren.

Buhăianu spune că nu îi cunoaște pe cei cărora le-a restructurat posturile, dar spune că acele posturi erau în plus și că măsura are atât menirea de a reduce din pierderile pe care le are compania, cât și de a stimula financiar personalul care muncește pe teren.

 



De regulă, cei care ”plimbă hârtii” prin instituțiile bugetare sau firmele administrației locale sunt pile de partid angajate pe funcții care nu erau musai necesar a fi ocupate.

”Dacă nu există un buget echilibrat și venituri care să ajungă la societate, atunci intrăm în colaps. În acest moment societatea este pe o pierdere pe care sper să o recuperăm până la sfârșitul anului. 2018 pe pierdere, iar primul trimestru tot pe pierdere. Nu este o pierdere mare. Avem un plan de restructurare și reorganizare. Am discutat de posturi și eficiența în unitate, iar eficiența este principalul criteriu la care ne-am raportat”, a declarat Buhăianu, prezent în emisiunea Dialog Deschis, la Tele M.

 



Decizia de restructurare a 17 posturi TESA a fost aprobată în Consiliul de Administrație al Urban Serv în ședința din 15 aprilie și urmează să intre în vigoare de la 1 mai. Salariații concediați vor primi un salariu compensatoriu, iar până în mai Urban Serv va colabora cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă pentru a le fi căutate noi locuri de muncă.

În luna mai va avea o nouă ședință a CA  în care va fi prezentată noua organigramă. 

Economia bugetară rezultată în urma restructurării acestor posturi va fi împărțită celor care muncesc pe teren.

Pe lângă restructurarea personalului TESA, Buhăianu a luat și măsura reducerii numărului funcțiilor de conducere, mai multe compartimente fiind comasate în acest sens.

 



”Aproape 50.000 lei lunar economie, o distribuim în creștere salarială de 100-120 lei net pentru conducătorii auto care lucrează pe utilaje grele, pentru lucrătorii din salubrizare și o altă parte din sumă în investiții în parcul auto”, a completat Bogdan Buhăianu.