Economic

Iftime, bilă albă pentru ministrul Budăi: Numai la nivelul judeţului Botoşani se anunţau disponibilizări ce vizau sute de persoane

omul de afaceri Valeriu Iftime, presedintele Camerei de Comert Botosani
omul de afaceri Valeriu Iftime, presedintele Camerei de Comert Botosani

Președintele Camerei de Comerț Botoșani, omul de afaceri Valeriu Iftime, anunță că una dintre problemele ridicate de mediul de afaceri local la întâlnirea cu Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost rezolvată și a dus la salvarea a multe locuri de muncă din privat în toată țara.

La inițiativa Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani și ca urmare a solicitărilor venite din partea mediul de afaceri din județ – marii angajatori – în data de 30.11.2018 la sediul CCIA Botoșani a avut loc întâlnirea agenților economici cu Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi.

 

Loading…

 

La întâlnirea moderată de preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, Valeriu Iftime, reprezentanţii mediului de afaceri participanți, care totalizează peste 12.000 de locuri de muncă, au atras atenţia cu privire la impactul negativ al propunerii privind salarizarea în funcţie de vechime şi al riscului iminent al disponibilizării unor persoane vulnerabile.

O altă problemă majoră sesizată de angajatori, – de ordin tehnic – a fost aceea că  platforma REVISAL nu permite studierea vechimii unui angajat la alte companii şi astfel se ajunge în situaţia în care stabilirea vechimii pentru încadrarea în muncă să nu se poată face decât în baza unei declaraţii pe propria răspundere a angajatului.

Ministrul Marius-Constantin Budăi a fost receptiv la propunerile mediului de afaceri din Botoșani, a luat act de acestea și s-a angajat că le va discuta în Guvern.

 

 

loading…

„Este un lucru îmbucurător că s-a eliminat acea prevedere privind salarizarea în funcţie de vechime. Numai la nivelul judeţului Botoşani se anunţau disponibilizări ce vizau sute de persoane, în special în industria uşoară, şi atunci aveam o problemă socială, la nivel național. Mă bucur că domnul Ministru Marius Budăi a înţeles mesajul nostru şi îi mulţumim”, a afirmat Valeriu Iftime, preşedintele CCIA.

 


 

 

ABC-CON International