Economic

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului DN 29 D dintre municipiul Botoşani și orașul Ștefănești 

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a anunțat astăzi că în urmă cu câteva zile, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului DN 29 D care leagă municipiul Botoşani de orașul Ștefănești.

 

Urmează avizarea proiectului de către Ministerul Transporturilor.

 

Loading…

 

„După parcurgerea etapelor procedurale la nivelul Guvernului va fi demarată licitația pentru reabilitarea drumului Botoșani-Ștefănești, care reprezintă principala legătură cu partea de est a județului. Este vorba de o investiție de peste 55 de milioane de euro prin care vor fi asfaltați aproximativ 45 de km de șosea. Artera este importantă și din perspectivă economică, asigurând legătura din municipiul reședință de județ și Vama Stânca Costești, fiind și o rută alternativă către Iași”, a declarat Doina Federovici.

 

În perioada 2017-2018 în județul Botoșani au fost asfaltați 136,64 km de drumuri naționale și anume: DN 29 – Răchiți-Săveni-Manoleasa – 46,49 km; DN 29 A – Dorohoi-Suharău – 15,62 km; DN 29 A – Darabani-Horodiștea – 8,8 km; DN 24 C – Manoleasa Prut-Rădăuți-Prut – 35,6 km; D 29 A – Vârfu Câmpului-Dorohoi – 14,76 km; DN 29 C – Călinești – Vârfu Câmpului – 15,5 km.

 

 

loading…


 

ABC-CON International