Economic

Ambasadorul Irlandei a venit în vizită de afaceri la Consiliul Județean Botoșani, Primăria și Camera de Comerț

Azi, 25 septembrie 2018, a avut loc la Consiliul Judeţean Botoşani, vizita oficială a Excelenţei Sale Derek Feely,  Ambasador al Irlandei în România, însoţit de domnul Liviu Buzilă, Ataşat comercial în cadrul Ambasadei Irlandei și doamna Raluca Curelea, director Asociația Româno-Irlandeză pentru Afaceri (R.I.B.A.) .

Programul vizitei a inclus, începând cu ora 10:00, o întâlnire cu reprezentanții administrației județene: Costică MACALEȚI – președinte al Consiliului Județean și Liviu Constantin TOMA -vicepreședinte, fiind urmată de o deplasare la Primăria Botoşani şi Camera de Comert, Industrie şi Agricultură Botoşani.

 

 

 

Discuţiile s-au axat pe facilitarea contactelor între instituţii, autorităţi publice şi agenţi economici din judeţul Botoşani, respectiv Irlanda şi promovarea oportunităţilor de investiţii ale ambelor părţi, oficialii exprimându-şi : „Interesul de a consolida cooperarea între cele două state și de a găsi noi zone de oportunităţi pentru afacerile şi firmele irlandeze”, în vederea dezvoltării unor abordări comune asupra temelor de actualitate la nivelul Uniunii Europene.

Președintele Costică Macaleţi a transmis un mesaj clar de susţinere şi deschidere a administraţiei publice botoşănene pentru investiţiile străine pe teritoriul judeţului.

Diplomația şi relaţiile bilaterale reprezintă un pilon esenţial al României Centenare, aniversare care trebuie să se realizeze printr-o abordare şi viziune unitară, în spiritul prețuirii trecutului, valorilor şi tradițiilor naționale, pe plan intern şi internațional.

Comunicat de presă transmis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media- Consiliul Judeţean Botoşani

 

loading…