Economic

Investițiile în irigații turează motoarele Mecanex SA și duc cifra de afaceri la 3 milioane euro

Investițiile publice în sistemele de irigații aduc bunăstarea singurei companii românești care produce pompe industriale.

Primele șapte luni din 2018 au adus o ”explozie” a cifrei de afaceri a companiei Mecanex SA, producătorul botoșănean de pompe industriale.

Potrivit companiei, rulajul în primele șapte luni a crescut cu 43%, față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a investițiilor publice realizate de Guvern în revitalizarea sistemelor de irigații.



 

 

 

Dacă în 2017 Mecanex, companie condusă de industriașul Ciprian Bidașcă, a avut o cifră de afaceri de 2,2 milioane euro, în primele șapte luni din 2018 s-a atins o cifră de afaceri de 1,7 milioane euro și se estimează ca la sfârșitul anului aceasta să atingă pragul de 3 milioane euro.

Firma botoșăneană a lucrat la reabilitarea și modernizarea cu fonduri guvernamentale a unor stații de pompare din Botoșani, Iași, Constanța și Teleorman, la proiecte cu finanțare europeană în Arad și Iași.

Totodată, în prima parte din 2018 a crescut și exportul către Austria și Germania.

Un alt factor care a influențat creșterea cifrei de afaceri este lansarea unei noi pompe, proiectată și produsă în totalitate de Mecanex Botoșani. Noul model, MEX-MV-300, este o pompă verticală, multietajată, echipată cu un electromotor situat în partea superioară a agregatelor.

 

 

loading…

 

Noua pompă de apă MEX-MV-300 reprezintă cea mai inovatoare și versatilă soluție din momentul de față din domeniul pompelor și poate fi folosită în sistemele de irigații, în alimentarea cu apă a localităților și nu numai. Acest tip de pompe este echipat cu motoare nemțești și este capabil să susțină debite de până la 1500 m3/h, pentru înălțimi de pompare de maximum 110 m. Modelul MEX-MV 300 este destinat vehiculării apei curate, dar poate vehicula și apă ușor impurificată, cu suspensii solide până la maximum 300 mg/l.

 

“Primul semestru al anului curent ne-a adus multe proiecte noi, pline de provocări pe care le-am realizat cu succes, pe întreg teritoriul României. Pentru lunile următoare ne dorim menținerea trendului ascendent prin extinderea liniei de produse, prin creșterea investițiilor în utilaje și mărirea numărului de angajați. Toate acestea vor facilita creșterea volumului de produse fabricate și, implicit, vor determina sporirea vânzărilor”, a declarat Ciprian Bidașcă, managerul general al companiei Mecanex SA, Botoșani, citat de Agerpres.

 

Loading…

 

Firma botoșăneană produce peste 20 de tipuri de pompe, în aproximativ 20.000 de variante şi mărimi, adaptate nevoilor clienţilor, ce au aplicaţii în agricultură (irigaţii şi desecări), în industria energetică, în industria chimică, metalurgică, minieră, în hidrotransporturi, în alimentarea cu apă a localităţilor, în domeniul naval, etc. De asemenea, compania botoșăneană oferă soluții optime pentru montajul și punerea în funcțiune a pompelor, servicii de consultanță și nu în ultimul rând  service în 24h, oriunde în România.

 

Printre cei mai importanți clienți ai societății Mecanex se regăsesc: OMV Petrom, Arcelor Mittal, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica și Compania de Energie Electrică București, acestora alăturându-se un număr mare de clienți privați. De asemenea, compania colaborează de peste opt ani cu parteneri din Germania, Austria și Italia.

 

Mecanex SA Botoșani este o firmă cu capital privat integral românesc, fondată în anul 1972. În prezent, acționarul majoritar este Ciprian Bidașcă, acesta ocupând și funcția de manager general al firmei care se află în zona industrială a orașului Botoșani, are aproximativ 140 de angajați și se întinde pe o suprafață de 45.000 mp.