Economic

DEZASTRU total la Mindo: cu pierderi de 8,2 milioane lei se discută dizolvarea societății

Singurul producător de materiale de construcții din județul Botoșani, compania dorohoiană Mindo SA, care deține în proprietate și exploatările celui mai fin nisip din Europa, de la Miorcani, a ajuns într-o siguație dezastruoasă.

Compania are ca acționar majoritar SIF Muntenia, care deține 98% din acțiunile companiei din Dorohoi.

Acționarii vor hotărî în octombrie dacă închid firma sau dacă vor continua activitatea. Închiderea Mindo ar avea un impact puternic la nivel local în zona Dorohoi. 

 

”În data de 23 august, Consiliul de Administrație al Mindo SA a hotărât convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor pentru data de 25/26 octombrie, ora 10.00, la sediul societății din Dorohoi”, se arată în convocarea făcută de Tiberiu Stratan, președintele Consiliului de Administrație al Mindo.

Pe ordinea de zi, acționarii, unde reprezentanții SIF Muntenia vor hotărî totul, se va discuta ”aprobarea dizolvării societății Mindo” sau ”aprobarea propunerii de continuare a activității societății”.

 

loading…

 

Totodată, pe ordinea de zi mai figurează și aprobarea reducerii capitalului social de la 11,5 milioane lei la 3,3 milioane lei, în vederea acoperirii pierderilor contabile înregistrate în perioada 2014-2017 în valoare de 8,2 milioane lei, prin reducerea numărului de acțiuni de la 115.541.564 la 33.254.742 acțiuni.

La sfârșitul primului semestru din 2018, compania Dorohoiană a avut o cifră de afaceri de 13,5 milioane lei, doar 91,77% din cât s-a raportat în aceeași perioadă a anului trecut, și o pierdere de 438.623 lei. În primele șase luni din 2018, Mindo a avut 61 de salariați, dintre care un director, 8 personal TESA și 52 de muncitori, cheltuielile cu personalul pentru primul semestru fiind de 1,19 milioane lei.

SIF Muntenia l-a pus director general la Mindo SA Dorohoi pe Șerban Dragoș Cazanișteanu.

 


ABC-CON International