Administrație Economic

Investiții record în drumurile naționale din Botoșani. Totul începe chiar din acest an

Cea mai mare problemă de infrastructură a județului Botoșani, sectoarele de drum național și european, se vrea a fi rezolvată în următorii trei ani.

 

Investiții uriașe vor fi făcute în tronsoanele de drum național și european, iar cea mai importantă va fi scoasă la licitație în acest an, respectiv tronsonul de drum european Botoșani-Târgu Frumos, principala legătură rutieră a județului cu restul țării.

 

Modernizarea acestui drum va costa 80 milioane euro și va dura doi ani.

 



Până la această licitație, vor mai avea loc alte două licitații pentru infrastructura rutieră națională a județului.

”S-a scos la licitație, cu o valoare estimată la 47 milioane lei, acordul cadru pentru următorii trei ani pentru covoare asfaltice noi pe pe 147 kilometri de drum național, respectiv tronsoanele Cucorăni-Bucecea-Sire, Horodiștea-Rădăuți Prut, Santa Mare până la Manoleasa Prut, Cătămărăști-Cucorăni și Dorohoi-Vârfu Câmpului. Este un contract cadru pe trei ani, dar noi vom face contracte subsecvente în funcție de banii pe care îi primim în cei trei ani”, a declarat Viorel Zacrețchi, șeful Secției Drumuri Naționale Botoșani. Acesta a precizat că toate tronsoanele sunt prioritare, dar se va interveni mai întâi pe Dorohoi-Vârfu Câmpului pentru a face legătura dintre al doilea municipiu al județului și aeroportul de la Salcea, dat fiind faptul că se va interveni și în județul vecin pe continuarea acestui drum până la Suceava.

 

 

De asemenea, în acest an vor fi finalizate lucrările la celebrul tronson de drum de pământ, Manoleasa-Rădăuți Prut, care va fi asfaltat.

O altă licitație care va avea loc în luna martie se referă la reparații pe suprafețe întinse din tronsonul de drum național Botoșani-Ștefănești, în valoare de 6,7 milioane lei.

”Se va acoperi cu covoare asfaltice noi 60-70% din totalul acestui tronson, iar lucrarea va fi efectuată în acest an”, a menționat Viorel Zacrețchi.

În 2017 în județul Botoșani s-au turnat covoare asfaltice pe tronsoanele de drum național Dorohoi-Darabani, Botoșani-Săveni, Săveni-Manoleasa.