Economic

6,5 milioane euro evaziune fiscală cu materiale de construcții în care este implicată și o firmă din Botoșani

Direcția de Investigare a Criminalității Economice a făcut luni 13 percheziții în Botoșani, București, Ilfov și Giurgiu într-un dosar în care se anchetează o evaziune fiscală de 6,5 milioane euro cu materiale de construcții, potrivit hotnews.ro. Opt persoane au fost ”săltate” pentru audieri, în urma celor 13 percheziții.

”Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, fac, luni, 13 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Botosani, Ilfov si Giurgiu”, scrie Hotnews.ro.



Potrivit Poliției Române: „In fapt, incepand cu anul 2014, prin intermediul unor societati comerciale controlate, cei in cauza ar fi achizitionat materiale de constructii de la mari producatori din Bulgaria, pe care le-ar fi livrat pe piata interna. Pentru a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, persoanele angrenate in circuitul evazionist ar fi compensat taxa colectata, aferenta livrarilor pe piata interna a produselor achizitionate din spatiul intracomunitar, cu taxa deductibila aferenta unor achizitii de marfuri care nu s-ar fi derulat in realitate”.