Economic

Oamenii de afaceri și specialiștii fiscali critică dur plata defalcată a TVA-ului: Dacă nu puteți guverna… PLECAȚI ACASĂ

Decizia Guvernului PSD de a introduce plata defalcată a TVA-ului este criticată extrem de dur de oamenii de afaceri și de specialiștii în fiscalitate.

Expertul-contabil Mihai Cornel Olteanu, unul dintre cei mai apreciați specialiști, s-a declarat mâhnit de faptul că și actualul guvern lovește tot în afacerile cinstite. Într-o postare pe Facebook, Olteanu și-a manifestat în termeni extrem de duri nemulțumirea față de măsura adoptată de Guvern și care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Mai mult decât atât, Olteanu le aduce aminte guvernanților că evazioniștii NU DEPUN DECLARAȚII FISCALE așa că orice declarație în plus se răsfrânge asupra contribuabililor corecți.

”La ce mă gândesc? La tva split. Și ce îmi vine în minte ? Fix poezia recitată de Horațiu Mălăiele în 2012 la Vama Veche. Și ce fac? Le-o dedic celor care care au introdus splitarea tva sancționând efectiv majoritatea contribuabiliilor care sunt corecți din cauza celor câțiva care fac evaziune. Pentru lupta cu evaziunea fiscală guvernul dispune de o grămadă de pârghii: control antifraudă, control fiscal, D.I.I.C.O.T., poliție economică, parchete etc. Când ai o asemenea putere și tu nu poti să controlezi evaziunea în tva înseamnă că ești incapabil să guvernezi și nu trebuie să iei măsuri care să se răsfrangă asupra tuturor CI DOAR ASUPRA CELOR CARE FAC EVAZIUNE. Pentru că cei care fac evaziune fiscală …. NU DEPUN DECLARAȚII FISCALE. DECLARAȚII DEPUN CEI DE BUNĂ CREDINȚĂ. Deci dacă sunteți incapabili să gestionați evaziunea fiscală și nu puteți guverna, am un singur mesaj…….PLECAȚI ACASĂ”, a scris Mihai Cornel Olteanu pe contul său de Facebook.

Oamenii de afaceri corecți critică decizia Guvernului

O altă reacție dură a avut-o și omul de afaceri Sorin Cornilă, care este de profesie contabil. Tânărul business-man a explicat detaliat cu ce se vor confrunta firmele corecte din cauza deciziei actualei guvernări

”Și uite-așa presiunea pe mediul privat crește și mai tare. Pe lângă fiscalitatea ridicată, pe lângă minim 5 schimbări pe an la codul fiscal, acum vin cu această trăsnaie ‘menită’ să acopere găurile financiare făcute de promisiunile electorale mincinoase și manevrate de acest guvern care nu realizează ce face, doar execută. Din ce reiese de aici, oricine are o firma platitoare de TVA trebuie să pună mâna să învețe serios contabilitate, săptămânal trebuie să-și calculeze singurel TVA-ul la încasări și plati numerar și să-l depună frumușel în contul de TVA. Eu sunt curios așa, dacă alimentez mașina la peco și plătesc cu cardul (pe contul firmei) cum rămâne cu acel TVA? Sau o să fiu nevoit să am și un al doilea card la contul de TVA și voi plăti bonul cu doua carduri în tranzacții diferite? #devastatiRomânia #ciumaroșie”, a scris și Sorin Cornilă pe contul său de Facebook.

ABC-CON International