Administrație Agricultură Știri locale

Senatorul Lucian Trufin: Prelungirea restricțiilor privind importurile de cereale din Ucraina reprezintă o victorie pentru fermierii români

Senatorul Lucian Trufin susține cauza fermierilor care au și acum cereale pe stoc și le vând la prețuri derizorii, din cauza excesului de grâne din Ucraina pătrunse pe piața internă.

Parlamentarul botoșănean a fost solidar cu fermierii care au revendicat, prin protestele din vămi, suplimentarea despăgubirilor acordate de Uniunea Europeană și combaterea concurenței externe neloiale, cu scopul corectării anomaliilor generate pe piața cerealelor din România.

„Fermierii au blocat vămile pentru că s-au simțit descurajați și pe nedrept marginalizați de autoritățile europene. Deciziile din trecut ale Comisiei Europene au determinat producătorii români să regrete ajutorul acordat Ucrainei. Am apărat întotdeauna interesele fermierilor noștri, chiar și atunci când au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile, iar astăzi mă bucur că solicitările lor au fost ascultate și soluțiile necesare au fost găsite”, a declarat Lucian Trufin, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senat.

Comisia Europeană a prelungit restricțiile pentru importurile de cereale din Ucraina până pe 15 septembrie, în urma adreselor înaintate de ministrul PSD Petre Daea și de omologii țărilor afectate.

„Măsura este cu adevărat o victorie pentru fermierii români, favorizați prin această decizie să-și vândă stocurile de cereale din propriile magazii la prețuri corecte. Având în vedere apropierea perioadei de recoltare, este esențial să avem spații de depozitare libere. Fermierii români au demonstrat de-a lungul timpului că sunt o forță vitală în economia țării noastre. Prin muncă asiduă, dedicare și spirit antreprenorial, ei contribuie în mod semnificativ la securitatea alimentară a României și la dezvoltarea sectorului agricol. Această decizie a Uniunii Europene este un semnal clar că eforturile și preocupările fermierilor noștri sunt recunoscute și apreciate”a adăugat Lucian Trufin.