Agricultură

APIA le cere fermierilor să… răspundă la telefon pentru a fi îndrumați să depună cererile de plată

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani atenționează fermierii să răspundă apelurilor telefonice ale funcționarilor APIA și să respecte programările stabilite în vederea depunerii cererilor de plată. Precizăm faptul că din suprafața estimată de 289.835,90 ha, pentru campania 2023, s-au depus până în prezent cereri pentru o suprafață de 201.170,33 ha.

Dacă nu au fost contactați până în prezent, trebuie să ia legătura cu centrul local APIA la care sunt arondați pentru obținerea de informații în legătură cu depunerea cererii de plată. Totodată, adresăm rugamintea primăriilor de a elibera în timp util adeverințele privind utilizarea terenului, necesare pentru depunerea cererilor, ținând cont de termenul limită 31.05.2023.

Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierilor în Registrul agricol și să permită acesteia să transmită către APIA adeverințele privind utilizarea suprafețelor de teren.

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz. 

DIRECTOR EXECUTIV,

ZAHARIA LIVIU-STELIAN