Agricultură Știri locale

Nazare, zmeu pe Facebook, mielușel în fața lui Daea și a șefilor din PSD



Curajul de apărător al fermierilor români în fața invaziei de produse agricole din Ucraina s-a pierdut pe drumul dintre Facebook și întâlnirea cu ministrul Petre Daea, de la Botoșani, în cazul femierului-primar Costel Nazare.

Cu o zi înaintea vizitei lui Daea la Botoșani, Costel Nazare, primarul comunei Concești și unul din marii fermieri din nordul județului, îndemna fermierii să meargă în vămi să boicoteze importurilor de cereale din Ucraina pentru că îi afectează direct pe fermierii români.

Dar curajul de zmeu de pe Facebook nu a mai fost transpus și în realitate.

La întâlnirea cu ministrul Petre Daea și liderii PSD Botoșani, Costel Nazare a fost mai mult decât tăcut, diametral opus față de curajul său de pe Facebook.

”Imediat… trebuie să răspund la un telefon… e un transport și e urgent”, a spus Costel Nazare când a fost rugat să dea o declarație cu privire la boicotul la care îndemna pe Facebook în urmă cu o zi și nu a mai putut fi de găsit ulterior.

Cu o zi înainte, Nazare posta: ”Valabil pentru toți fermierii români!Având în vedere ca a fost aprobat de parlament și guvern încă 12 luni sa intre în România produse agricole din UCRAINA fără nici o taxa …..în condițiile în care fermierilor Ucraineni li se oferă totul gratis(motorina adusa din România.. semințe…ierbicide)propun sa luam masuri de salvare a fermierului român!….greva la toate vămile !”.

În fața ministrului Agriculturii și a șefilor din PSD, curajul de pe Facebook s-a transformat într-o tăcere suspectă.

SURSA FOTO: Contul de Facebook al lui Costel Nazare