Administrație Agricultură Știri locale

VIDEO-FOTO Trofeu unicat decorat hand-made cu foiță de aur de Agnes Design pentru Stațiunea de cercetare PopăuțiStațiunea de Cercetare Popăuți a primit o distincție specială la Balul Fermierilor, din 14 ianuarie 2023. Ionică Nechifor, director al Stațiunii Popăuți și președinte al Asociației crescătorilor de ovine MOLDOOVIS, a anunțat că la această ediție a Balului Fermierilor a fost înmânat un trofeu unicat decorat în foiță de aur de artista locală Alina Caliniuc, fondatoarea Agnes Design atelier&academy.

Trofeul va fi pus cu grijă în Muzeul Stațiunii Popăuți din Botoșani și a fost înmânat tinerilor din Stațiune de către senatorul George Scarlat, președintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, vizibil impresionat de calitatea trofeului.Cei 30 de fermieri premiați la Balul Fermierilor, dar și deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, subsecretarul de stat Eduard Mititelu, din Ministerul Digitalizării, și-au făcut fotografii cu trofeul unicat decorat de Agnes Design.

Alina Caliniuc, fostă ziaristă, s-a declarat onorată că a putut lucra un astfel de trofeu.

”Încurajez consumul de produse locale, încurajez consumul de produse alimentare produse de fermierii botoșăneni și am fost onorată să lucrez acest trofeu pentru Balul Fermierilor, organizat de Asociația Moldoovis și Stațiunea Popăuți. Este un trofeu lucrat cu foiță de aur și care să fie demn de nivelul la care se află cercetarea de la Stațiunea Popăuți și am încercat să transmit simbolistic faptul că pentru Botoșani agricultura poate fi de aur din punct de vedere economic”, a declarat Alina Caliniuc.

Aceasta a deschis recent atelierul&academie Agnes Design pe strada Vârnav, în spatele Parcului Mihai Eminescu și va fi primul loc din Botoșani în care vor fi organizate cursuri de hand-made.

 

ABC-CON International