Agricultură

FOTO-VIDEO Balul Fermierilor la Botoșani: Nechifor a făcut plecăciuni în fața fermierilor. Cei mai performanți dintre ei au fost premiațiCei care muncesc pe brânci pentru hrana noastră au avut sâmbătă seară propria lor petrecere! Asociația Crescătorilor de Ovine MOLDOOVIS și Stațiunea de Cercetare Popăuți au organizat o nouă ediție a Balului Fermierilor la Restaurantul REDIU.

Ionică Nechifor, președintele Moldoovis și director al Stațiunii Popăuți, s-a ocupat de organizarea Balului Fermierilor și a început prin a face o plecăciune în fața acestora pentru munca pe care o depun zi de zi pentru fermele lor și hrana tuturor.

Au fost premiați cei mai buni 30 de fermieri și s-au acordat distincții speciale unor ferme. Astfel, ferma lui Tiberiu Nichiteanu, Nicvitib SRL, din Miorcani, comuna Rădăuți Prut, a primit premiul special, la fel ca și ferma familiei lui Iulian Merticariu, care cultivă peste 3000 de hectare de teren.Titlul de FERMIERUL ANULUI a fost obținut de Ionuț Munteanu, din Frumușica.

”Este un tânăr care a avut o ascensiune extraordinară”, a declarat Ionică Nechifor despre cel mai bun fermier al anului 2022.

Printre invitații la Balul Fermierilor au fost prefectul Sorin Cornilă, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu din Ministerul Afacerilor Interne, și Eduard Mititelu, subsecretar de stat în Ministerul Digitalizării. De asemenea, George Scarlat, președintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, a fost prezent la eveniment, dar și Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești, și Corneliu Bălășanu, primarul comunei Frumușica. Totodată, Radu Antohe, unul dintre cei mai cunoscuți experți în agricultură, a fost prezent la Balul Fermierilor din Botoșani. 

”Vă transmit și salutul colegului Lucian Trufin din Comisia pentru Agricultură care nu a putut fi prezent fiind în convalescență după o operație… eu sper să vin la Botoșani și într-o ședință de lucru a Comisiei pentru Agricultură din Senat”, a spus George Scarlat.

Prefectul Sorin Cornilă le-a transmis fermierilor că este un partener pentru ei și că ușa biroului său este mereu deschisă pentru ei de fiecare dată când apare o problemă și trebuie găsite soluții.Statiunea de Cercetare Popauti a primit o distinctie speciala la Balul Fermierilor, din 14 ianuarie 2023. Ionica Nechifor, director al Statiunii Popauti si presedinte al Asociatiei crescatorilor de ovine MOLDOOVIS, a anuntat ca la aceasta editie a Balului Fermierilor va fi inmanat un trofeu unicat decorat in foita de aur de artista locala Alina Caliniuc, fondatoarea Agnes Design Atelier&Academy. Trofeul va fi pus cu grija in Muzeul Statiunii Popauti din Botosani si a fost inmanat tinerilor din statiune de catre senatorul George Scarlat, presedintele Comisiei pentru Agricultura din Senatul Romaniei, vizibil impresionat de calitatea trofeului.

O parte din fermierii premiați au primit aparate de vidat pentru a avea startul, din punct de vedere al dotării, pentru a putea vinde la alt nivel, acesta fiind una din țintele lui Ionică Nechifor pentru fermierii botoșăneni în viitorul apropiat. Acesta susține că produsele fermierilor botoșăneni trebuie să rămână la fel de sănătoase și gustoase, doar că trebuie să arate ca cele din supermarket, adică ambalate în cantități mai mici și etichetate atât pentru aspect, cât și pentru cantitatea de informații despre produs pe care fermierul o poate transmite cumpărătorului prin etichetă. 

 

 

 ABC-CON International