Agricultură

Un senator a propus o lege în faţa fermierilor. Ce a urmat întrece orice aşteptare! VIDEO

Situaţie unică la o întâlnire a crescătorilor de ovine din judeţul Botoşani. Un parlamentar a fost invitat să participe pentru a asculta nemulţumirile acestora şi a propus un proiect de lege.

“Îmi doresc să promovez o lege care îşi propune înfiinţarea la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale a unui post de consultant agricol. Credeţi că e bună iniţiativa?

Avem acest leu pe kilogramul de lână. Ei, dacă era la nivelul fiecărei UAT cineva care să vă aducă la cunoştinţă de toate formele de sprijin, de toate subvenţiile şi să ţină relaţia dintre dumneavoastă APIA, AFIR şi alte instituţii. Eu ca fost primar ştiu că la primărie avem asistent social pentru ajutoarele sociale, taxe şi impozite că trebuie să încasăm banii, avem cadastru, secretat, dar nu avem niciun om care se ocupă de agricultură. În Parlamentul României sunt număraţi pe degete oameni care trăiesc la ţară”, a spus senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru agricultură din Senatul României.

Crescătorii de ovine s-au arătat mai mult decât încântaţi de iniţiativă, susţinând că este mai mult decât necesară.

Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine Moldoovis, le-a spus fermierilor să voteze LIVE iniţiativa senatorului botoşănean.

“Cine este pentru?”, a întrebat Nechifor, la fel ca în Parlament, moment în care din aproape 100 de fermieri majoritatea covârşitoare a ridicat mâna “Pentru” dublat de un “Da” spus cu putere, iar un singur fermier s-a opus.

Cel care s-a opus a spus că postul propus spre înfiinţare nu îi va ajuta pe fermieri.