Administrație

Nichiteanu construiește în Rădăuți-Prut locuințe n-ZEB pentru tineri

Sursa foto: alba24.ro

Comuna Rădăuți-Prut a scos la licitație construirea de blocuri cu locuințe n-ZEB Plus pentru tineri, locuințe extrem de eficiente energetic.

Pe 19 februarie va avea loc o licitație prin care primăria condusă de Viorel Nichiteanu va stabili firma care va construi cu 2,03 milioane lei, fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, blocul de locuințe pentru tinerii din Rădăuți-Prut.

”Cladirea are regimul de inaltime parter plus etaj, cu 6 spatii de locuit prevazute fiecare cu un hol de accces, o baie, o debara, o bucatarie si o camera de zi. La parterul cladirii se afla o zona comuna de acces denumita hol/ casa scarii, un depozit biciclete si o camera tehnica. Constructia propusa va avea urmatoarele caracteristici: – Suprafata construita: 185 mp; – Suprafata desfasurata: 370 mp; – Suprafata utila totala: 293.88 mp; – Regim de inaltime: P+1E; – H max: 8.40 m”, se precizează în anunțul licitației.

Rădăuți-Prut este comuna cea mai nordică din România care are graniță comună cu Republica Moldova, acolo fiind și zăcământul cu cel mai fin nisip cuarțos, la Miorcani.