Administrație

Prefectul Cornilă: ”Îi mulțumesc doamnei ministru Turcan pentru susținerea proiectelor instituțiilor de cultură din județul nostru”

Județul Botoșani a primit astăzi vizita ministrului Culturii, Raluca Turcan. Prefectul Sorin Cornilă și Instituția Prefectului au primit-o pe botoșăneanca Turcan.

Activitatea instituțiilor de cultură din județul Botoșani și proiectele propuse pentru viitor în domeniul cultural-artistic au fost principalele subiecte pe agenda stabilită de prefectul Sorin Cornilă. Apoi, în sala de ședințe a consiliului local, ministrul Turcan și Sergiu Nistor, consilier prezidențial pe teme de cultură, au oferit două distincții conferite de președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale pentru:

Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” din Botoșani – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” – Marius Rogojinschi, manager;

Teatrul ,,Mihai Eminescu” din Botoșani – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului” – Alexandru Vasilachi, manager.

Cornilă și Turcan au vuzutat Teatrul „Mihai Eminescu” pentru a vedea stadiul lucrărilor și Teatrul „Vasilache”.

”Continuăm seria întâlnirilor cu miniștrii din Guvernul României la Botoșani. Unul dintre obiectivele mandatului meu de prefect este de a aduce la Botoșani cât mai mulți miniștri pentru a facilita dialogul cu administrația locală, județeană și cu instituțiile publice locale. Îi mulțumesc doamnei ministru, Raluca Turcan, pentru vizită și pentru susținerea proiectelor instituțiilor de cultură din județul nostru. Împreună cu președintele PNL Botoșani, domnul deputat Costel Şoptică fac demersuri pentru a continua seria întâlnirilor în județul nostru cu miniștrii din Guvernul României cu scopul de a conecta adminitrațiile publice și instituțiile publice locale cu sectorul guvernamental”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.