Administrație

Un doctor cere pedepsirea medicului în garda căruia a murit Alexandra în chinuri: ”Să fii dat afară din breaslă, orice altceva este ofensator”

Medicul endocrinolog Constantin Cucu de la Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon” a avut un punct de vedere după moartea Alexandrei, tânăra mamă lăsată să moară într-un spital din Botoșani.

„Îmi doresc cu ardoare ca doctorița de gardă de la maternitatea din Botoșani să fie pedepsită și exclusă. Că nu văd cum s-ar putea exonera. Până nu se întâmplă asta cred că anatema a ceea ce s-a întâmplat acolo se va extinde și la noi, ceilalți doctori. Dincolo de modul de plată al gărzilor, de încărcătură și presiunea sub care se lucrează prin spitale, de politizarea conducerii multora dintre acestea și de sărăcia de resurse ubicuitară, să lași pacientul în dureri și tu să nu faci nimic nu are scuze sau explicații. Trebuie să plătești despăgubiri uriașe și să fii dat afară din breaslă. Orice altceva este ofensator nu doar pentru pacienți, ci și pentru colectivitatea noastră profesionalală, care vrem să fim mai mult decât atât”, a zis medicul endocrinolog Constantin Cucu de la Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon”, citat de DCnews.ro.

Alexandra a murit în chinuri în urmă cu mai bine de o săptămână, în chinuri, pentru că medicul de gardă de la Maternitatea Botoșani nu a răspuns mesajelor sale și a fost lăsată fără îngrijiri medicale timp de 7 ore, potrivit Direcției de Sănătate Publică, deși avea o sarcină oprită din dezvoltare în luna a treia.

Despre cazul Alexandrei, șefii Institutului Marius Nasta, Spitalul Timișoara și Institutul Matei Balș: ”REVOLTĂTOR”