Administrație

USR Botoșani: liber la închiriat biciclete la Cornișa!

După un an și jumătate de așteptare, botoșănenii se pot plimba cu bicicltele închiriate în parcul Cornișa.

Inițiativa USR a fost dusă la îndeplinire abia acum, prin votul dat în legislativul local pentru aprobarea tarifelor de închiriere a bicicletelor în parcul de agrement. În ședința de C.L. de joi, 17 august, au fost aprobate tarife de 15 de lei pentru închirirea unei biciclete pentru durata de o oră și de 9 lei pentru o plimbare de jumătate de oră cu bicicleta.

USR Botoșani mulțumește, și de această dată, colegilor care au votat pentru aprobarea tarifelor, dar își exprimă indignarea pentru întârzierea cu care primarul Cosmin Andrei și consilierii PSD și PNL pun în aplicare proiecte utile și cerute de botoșăneni, doar pentru că acestea vin din inițiativa USR.

Bugetul pentru achiziționarea bicicletelor a fost aprobat în februarie 2022, iar aparatele au fost achiziționate tot anul trecut, ceea ce înseamnă că au stat un an de zile nefolosite doar din cauza orgoliilor politice din CL.

”La propunerea noastră , în februarie 2022 au fost de alocate  sumele de 90.000 de lei pentru aparatele de fitness în aer liber și 27.500 de lei pentru achiziționarea a 20 de biciclete, din care 10 – pentru adulți și 10 – pentru copii. Propunerile au venit în urma consultării dorințelor botoșănenilor prin intermediul unui chestionar ce a circulat pe rețelele de socializare.”, își amintește Raluca Curelariu, conslier local USR.

Pe rețelele de socializare botoșănenii s-au arătat interesați de o diversificare a modalităților de petrecere a timpului în aer liber, exprimându-și opțiunea pentru o serie de aparate de fitness montate în exterior, cu acces liber pentru cei ce ajung cu plimbarea până la Cornișa. Totodată, un număr mare de botoșăneni și-a exprimat dorința de a închiria biciclete pe care să le poată folosi în parc. Aparatele de fitness au fost puse în folosință, însă bicicletele vor putea fi folosite abia acum.

ABC-CON International