Administrație

Încep lucrările la fațada Palatului Administrativ din Botoșani

Comunicat de presă: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reparații curente determinate de uzură a tencuielilor exterioare la fațadele clădirii, respectiv treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de reparații curente determinate de uzură a tencuielilor exterioare la fațadele clădirii, respectiv treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ, un proiect în valoare de 1.802.246,88 lei, fără TVA.

Sursa de finanțare: Buget de Stat prin Ministerul Afacerilor Interne și bugetul Consiliului Județean Botoșani.

Antreprenorul este S.C. GAD INVEST ECHIP S.R.L.

Perioada de implementare a proiectului este de 5 luni, iar garanția oferită de antreprenor este de 60 de luni.

Tot astăzi a avut loc și prima ședință de lucru la care au participat membrii echipei tehnice din cadrul Instituției Prefectului Județul Botoșani, subprefectul județului Botoșani Tiberiu Manolache și consilierul Florin Tapalagă, dirigintele de șantier și antreprenorul lucrării, stabilindu-se planificarea lucrărilor de execuție precum și modul de intervenție pentru lucrările provizorii aferente organizării de șantier.

În cadrul întâlnirii s-au punctat aspectele legate de asigurare a utilităților necesare antreprenorului ( alimentare cu energie electrică, apă potabilă, etc.) precum și asigurarea accesului către șantier, care se va face prin aleea dintre clădirea ANAF și Palatul Administrativ – latura NE, fiind necesare restricții de acces pentru riverani.

Sorin Cornilă: ”Odată cu începerea lucrărilor avem garanția că, printr-o colaborare strânsă cu firma care și-a asumat realizarea acestui proiect, lucrurile își vor urma cursul firesc. Sunt bucuros că, după eforturi considerabile pentru a debloca acest proiect, încep lucrările prin care redăm frumusețea acestei clădiri reprezentative pentru județul nostru. Le mulțumesc colegilor mei din Instituția Prefectului, întregii echipe de proiect și domnului subprefect, Tiberiu Manolache pentru implicare și munca depusă pentru realizarea acestui proiect.”

Lucrările vizează desfacerea și refacerea tencuielilor exterioare din praf de piatră și păstrarea ornamentelor iniţiale, desfacerea placajelor de granit de pe trepte, contratrepte şi podeste exterioare, finisarea treptelor, contratreptelor şi podestelor exterioare cu mozaic turnat și alte lucrări conexe, cu încadrarea în valorile ofertate.

În Palatul Administrativ își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Județul Botoșani și Consiliul Județean Botoșani.

ABC-CON International