Administrație

A început în Botoșani marea asfaltare cu bani din ”Anghel Saligny”

Primăria municipiului Botoșani este printre primele din țară care a început lucrările de asfaltare finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în timp ce altele abia scot la licitație lucrările de execuție.

Primarul Cosmin Andrei a inspectat lucrările la lucrările de asfaltare deschis pe străzile componente ale Cvartalului 1.

Edilul s-a asigurat de ritmul susținut al lucrărilor pe Cvartalul 1(str. Humulești, Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, A.T. Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Conta și Baciului).



Potrivit constructorului, au fost deja decopertate trotuarele de pe străzile Petru Maior și Grăniceri – intersecția cu A. T. Laurian, urmând a fi amenajate și sistemele de canalizare și colectare ape pluviale.

Valoarea lucrărilor: 11,2 milioane de lei. Fondurile sunt alocate prin Programul Anghel Saligny.

„Suntem printre primele autorități care au lucrări în desfășurare pe acest program. Vom interveni cu amenajarea de covor asfaltic și trotuare cât și implementarea rețelelor de colectare a apelor pluviale”, a precizat primarul Cosmin Andrei, adăugând că, deși termenul de finalizare al lucrărilor este de 24 de luni, constructorul a oferit garanții că șantierul de pe cele 10 străzi va fi închis până la finele anului 2023.

În completarea Cvartalului 1 va fi și Cvartalul 2 – străzile Liliacului, Lalelelor, Verona, Zefirului, Caisului, Porumbelului, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu, Austrului și Al. Bradului, unde lucrările vor demara, cel mai probabil, în cursul acestui an.