Administrație

Prefectul Cornilă după vizita ministrului Burduja: ”Debirocratizarea, digitalizarea și simplificarea relației stat-cetățean sunt priorități pentru PNL”



Prefectul Sorin Cornilă s-a arătat mai mult decât mulțumit de vizita primită din partea lui Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, unul dintre cei mai buni miniștri ai actualului Guvern.

”Îi mulțumesc domnului ministru al Ministerului Cercetătrii, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja pentru că a răspuns invitației noastre de a participa la o ședință de lucru cu autoritățile locale din județul Botoșani, domnului Eduard Mititelu, secretar de stat, domnului Valentin Ștefan, directorul Poștei Române și nu în ultimul rând, domnului deputat Costel Șoptică pentru inițiativă și pentru sprijin!”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

La întâlnirea ministrului Burduja cu primarii din județul Botoșani a fost prezent și senatorul Cristian Achiței.

Burduja a prezentat mai multe linii de finanțare pe care primarii din județ le vor putea accesa și a precizat că de la jumătatea acestui an cetățenii nu vor mai trebuie să prezinte copii ale documentelor în relația cu instituțiile statului și nici nu vor mai avea de dosarul cu șină.

”Debirocratizarea, digitalizarea și simplificarea relației stat-cetățean sunt priorități pentru Partidul Național Liberal. Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă a implementat mai multe proiecte care să reducă birocrația și care vin în sprijinul cetățenilor. Începând cu 1 februarie, cazierul judiciar poate fi obținut online prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.ro. Proiectul de lege a fost inițiat de deputații liberali Sebastian Burduja și George Tuță. Tot anul acesta, a fost lansată aplicația pentru telefoane mobile Ghișeul.ro, care le face viața mai ușoară multor milioane de români”, a completat prefectul Cornilă.  

Obișnuiți cu multe promisiuni din partea miniștrilor care vin pe la Botoșani, cu proiecte cu multe sute de milioane de euro pentru autoritățile locale, primarii au avut surpriza să afle de la Burduja că vor avea la dispoziție bani pentru digitalizarea bibliotecilor, 1100 la nivel de țară, dar că sunte uriașe se vor investi în sisteme informatice la nivel național și că acestea vor schimba cu adevărat viața în România.