Administrație

Achiței pune presiune pe Primărie și Zona Metropolitană: ”De asta este important să facem varianta ocolitoare a municipiului Botoșani”

După anunțul Guvernului cu proiectul construirii unui nou pod peste Prut în județul Botoșani, tot în zona Stânca-Ștefănești, senatorul Cristian Achiței pune presiune pe autoritățile locale din Zona Metropolitană și pe Primăria municipiului Botoșani.

Achiței este singurul parlamentar din Botoșani inginer de drumuri și era de așteptată că va comenta anunțul venit din partea Guvernului cu privire la trimiterea spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice a documentațiilor de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru trei noi poduri peste Prut, dintre care unul la Stânca (RO) – Costești (MD).

”Vom avea deci un pod nou peste Prut la Stânca – Ștefănești. De asta este important să facem Drumul Expres Dx Botoșani – A7-Suceava. De asta este important că facem DN 29D Botoșani – Ștefănești. De asta este important să facem varianta ocolitoare a municipiului Botoșani nu doar între Hudum și Lebăda, ci până la legătura cu DN 29D. Așa vom avea o axă de circulație vest-est puternică în județul Botoșani”, a declarat Cristian Achiței, senator PNL Botoșani, președinte al Organizației Municipale PNL.