Administrație

Primarul Cosmin Andrei a semnat noi contracte de finanțare prin PNRR pentru renovări de grădinițe, școli și un liceu, stații inteligente transportNoi contracte de finanțare prin PNRR, semnate de primarul Cosmin Andrei.

Centrul integrat de mobilitate urbană, rețeaua de stații inteligente și modernizarea transportului public, renovarea energetică a clădirilor publice – unități de învățământ, sunt proiecte a căror contracte de finanțare au fost semnate astăzi, de primarul Cosmin Andrei, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Valoarea acestora, depuse atât pe Componenta C5 – Valul Renovării cât și pe Componenta C10 – Fondul Local, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), totalizează 66,4 milioane de lei.

Este vorba despre:

Componenta C5 – Valul Renovării (renovarea energetică a clădirilor publice)

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani (7.078 mp) – 18,8 milioane de lei

Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani (3.262 mp) – 8,7 milioane de lei

Școala Gimnazială nr. 2 Botoșani (3.182 mp) – 8,2 milioane de lei

Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” Botoșani (2.838 mp) –7,4 milioane de lei

Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani (2.365 mp) – 6,2 milioane de lei

Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 (830 mp) – 2,2 milioane de lei

Sală de Sport Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani (566 mp) – 1,6 milioane de lei

Componenta C10 – Fondul Local

„Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – Orașul Bucecea” – 7 milioane de lei. Prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

„Centrul integrat de mobilitate urbană din Municipiul Botoșani” – 6,3 milioane de lei. Asigură infrastructura pentru transportul verde prin sisteme inteligente de management urban/local. Sistem operațional non-stop, va integra monitorizarea și managementul tuturor sistemelor instalate, respectiv management trafic, prioritizare vehicule de transport public, camere video monitorizare.

ABC-CON International