Campania „O oră de istorie pentru Basarabia” a ajuns în Botoşani

Platforma Civică Acţiunea 2012 a demarat, în perioda 14-16 martie 2012, programul de informare istorică desfăşurat în parteneriat cu liceele şi şcolile din Botoşani, prin predarea către elevi a unui curs educativ cu titlul „O oră de istorie pentru Basarabia”.

Programul are loc la nivel naţional, însă municipiul Botoşani este primul care a beneficiat de o acţiune cumulată pe parcursul a trei zile consecutive, constând în ore desfăşurate la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, Colegiul Economic „Octav Onicescu” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Acţiunea va continua şi în celelalte licee şi şcoli din oraş, dar şi din judeţul Botoşani, precum şi în întreaga ţară.
Acţiunea a demarat cu Laurianul, la eveniment participând peste 200 de elevi, în şedinţe de o oră şi cu participarea a câte două clase simultan.
„Scopul cursului este de a asigura o corectă informare a elevilor cu privire la trecutul istoric comun, precum şi a cauzelor care au determinat existenţa a două state româneşti. Pe lângă elementele istorice s-au făcut referiri şi la situaţia actuală din Republica Moldova, precum şi de necesitatea implicării societăţii civile în politica de apropiere a celor două societăţi”, a declarat Marius Lulea, de la Platforma Civică Acţiunea 2012.
Cursul a fost susţinut de către voluntari ai Platformei Civice Acţiunea 2012, voluntarii fiind veniţi atât din România, cât şi din Republica Moldova.
Evenimentul beneficiază de susţinerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, precum şi a corpului didactic şi de conducerea din instituţiile în care acesta s-a susţinut.
Pe 15 martie, evenimentul se va desfăşura la Colegiul Economic, iar pe 16 martie la Colegiul „Mihai Eminescu”.
Platforma Civică Acţiunea 2012 este o organizaţie neguvernamentală şi non profit care desfăşoară în România şi în Republica Moldova campanii de promovare a identităţii româneşti şi a legăturii genetice, istorice, culturale şi de limbă din cele două state româneşti.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

ABC-CON International