Federovici, undă verde Spitalului Județean pentru angajarea a 14 medici 




Cu investiții la UPU și la Maternitate, cu bloc de locuințe pentru medici, Consiliul Județean Botoșani a aprobat solicitarea Spitalului Județean de a angaja noi medici. 

”Grija pentru sănătatea botoșănenilor este o prioritate! Am aprobat de urgență solicitarea doamnei manager a Spitalului Județean, Doina Caba, de a scoate la concurs 14 posturi de medici.
Pentru 11 dintre posturi pentru medici scoase la concurs pot aplica medici tineri, specialiști sau primari cu drept de liberă practică, confirmați în specialitate sau rezidenți aflați în ultimul an de pregătire.”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. 

2 medici pentru ATI,

1 medic pentru Infecțioase,

2 medici radiologi,

1 medic neonatolog,

1 neurochirurg,

1 medic gastroenterolog,

Acestora li se adaugă:

”3 posturi de medici pentru Secția exterioară de la Săveni, pe care vrem să o revitalizăm, pentru că ea deservește aproximativ un sfert din județ, mai exact orașul și comunele limitrofe din zona de nord-est a județului”, a precizat Doina Federovici. 

2  posturi sunt pentru medicină internă,

1 post  pentru pediatrie;

Pe lângă acestea, au fost scoase la concurs și

  3 posturi noi, pentru care se pot înscrie medici specialiști confirmați în specialitate.

2 medici pentru Unitatea de Primiri Urgențe,

1 medic diabetolog.

”Avem nevoie de tineri capabili, de medici în diferite specializări pentru ca și la Botoșani pacienții să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecțiunilor de care suferă. Consiliul Județean Botoșani va pune la dispoziția medicilor specialiști interesați locuințe ANL”, a concluzionat președintele CJ Botoșani.