Un medic a făcut demersurile pentru mai multe camere senzoriale și centre de sănătate mintală

Astăzi este Ziua Internațională a Conștientizării Autismului!

 

Un medic pediatru ales parlamentar în județul Botoșani a făcut demersurile necesare pentru a schimba legislația în vigoare pentru certificatele de încadrare în grad de handicap a copiilor cu autism, dar și pentru ca în județul său să fie amenajate mai multe camere senzoriale și noi centre de sănătate mintală.

 

 

 

loading…

 

”Cu această ocazie vreau să anunț părinții și familiile ce au în îngrijire copii care suferă de tulburări în spectrul autist că Ministerul Sănătății susține demersurile pe care le-am inițiat cu privire la înființarea de noi centre de sănătate mintală în Botoșani, precum și de amenajare a mai multor camere pentru stimulare senzorială. Avem nevoie în județul nostru să dezvoltăm serviciile de sănătate mintală, în special pentru a oferi suport și tratament copiilor, ai căror părinți sunt plecați din țară, dar și persoanelor diagnosticate cu boli cronice, care au suferit traume, precum și vârstnicilor”, a declarat medicul Tamara Ciofu.

 

Loading…

 

Aceasta a precizat că a transmis Ministerului Sănătăți propunerea legislativă pe care a elaborat-o pentru emiterea certificatului de încadrare în grad de handicap până la vârsta de 18 ani pentru copiii cu autism, fără a mai fi nevoie de reînnoirea periodică a acestuia. După primirea răspunsului voi înainta proiectul spre dezbatere parlamentară.

”În prezent, se desfășoară în județul Botoșani „Caravana pentru depistarea și salvarea copiilor cu tulburări în spectrul autist”, care a început în luna ianuarie a acestui an. Acesta este o campanie de conștientizare, de acceptare, de recunoaștere și de sprijin pentru cei afectați și familiile lor. Voi continua să susțin și să mă implic la nivel local și în Parlament pentru identificarea de soluții care să permită integrarea și participarea cât mai rapidă a persoanelor cu autism la viața comunității”, a completat deputatul Tamara Ciofu.