Administrație

Un primar din opoziție are apă în toate satele comunei și autorizație sanitară pentru toate școlile și grădinițele

Viorel Nichiteanu, primarul comunei Rădăuți Prut

Apă curentă la fiecare unitate de învățământ și grupurile sanitare situate în interiorul școlii este visul încă deîndeplinit nici după 100 de ani de la Marea Unire, însă una dintre comunele aflate la 512 km distanță de București a reușit asta cu toate că primarul este dintr-un partid din opoziție.

Între cele două Războaie Mondiale, această comună avea statut de orășel, avea farmacii și hoteluri, iar acum este la granița cu Republica Moldova, are punct vamal, și una dintre puținele comunități rurale în care autorizația sanitară de funcționare a instituțiilor de învățământ nu este o problemă.

 

Loading…

 

Este vorba despre comuna Rădăuți Prut, cunoscută în toată țara pentru nisipul unic în Europa de la Miorcani.

Primarul comunei este liberalul Viorel Nichiteanu, iar apartenența la un partid de opoziție, într-un județ considerat ca fiind fief PSD nu l-a împiedicat să își arate calitățile de gospodar al comunității.

”Toate șcilile din cadrul comunei sunt autorizate, toate au sursă de alimentare cu apă și au grupurile sanitare în interior. Cu mari eforturi am reușit asta, cu bani investiți, cu fântâni de mare adâncime și cu surse de suprafață, dar am făcut tot ce trebuia pentru ca școlile să primească autorizații sanitare de funcționare”, a declarat Viorel Nichiteanu.

 

 

loading…

În toamna acestui an s-au finalizat și lucrările de un milion de euro pentru aducțiunea apei curente în Miorcani, în satele Rădăuți Prut și Rediu rețeaua de apă este extinsă de mulți ani.

În Rădăuți Prut sunt Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, Școala Gimnazială Nr.2 Miorcani, Școala Primară Nr. 3 Rediu, Gradinița cu Program Normal Nr.1 Rădăuți- Prut , Grădinița cu Program Normal Nr.2 Miorcani și Grădinița cu Program Normal Nr.3 Rediu.

Nichiteanu a reușit în Rădăuți Prut să amenajeze și terenuri de sport multifuncționale pentru școli.