Administrație

Ajutoare de urgenţă de la Guvern alocate unor familii sau persoane singure din judeţ, cu probleme financiare sau de sănătate

dav
dav

Comunicat de presă: Un număr de paisprezece ajutoare de urgenţă au fost alocate prin Hotărârea Guvernului nr. 536 din iulie 2018 pentru beneficiari din județul Botoșani. Doi dintre beneficiari sunt din municipiul Botoşani, opt sunt din Dorohoi şi câte unul din comunele Călăraşi, Cristineşti, Copălău şi Coşula.

Cuantumul ajutoarelor financiare variază între 1.000 şi 7.000 de lei, funcţie de complexitatea problemelor cu care se confruntă familiile sau persoanele sprijinite.

Cel mai consistent ajutor are o valoare de 7.000 de lei şi a ajuns la o familie din Călăraşi care în urmă cu câteva luni a rămas fără locuinţă din cauza unui incendiu. De asemenea, printre beneficiari se află şi persoane bolnave, care au nevoie urgentă de tratamente, precum şi persoane aflate în risc de excluziune socială din cauza necazurilor financiare cu care se confruntă.
Astăzi, prefectul Dan Şlincu a înmânat nouă dintre ajutoare în sala de şedinţe a Primăriei Dorohoi beneficiarilor, alături de primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

„Prin Direcția de Asistență Socială, luăm toate măsurile pentru ca dumneavoastră să resimțiți cât mai puțin timp posibil efectele negative ale problemelor pe care le întâmpinați. Ușa noastră este întotdeauna deschisă”, a fost mesajul primarului Dorin Alexandrescu.

Prefectul Dan Şlincu cunoştea problemele familiilor ajutate şi şi-a exprimat speranţa că sumele le vor ajuta să depăşească situaţiile dificile cu care se confruntă.

„Necazul nu ne întreabă niciodată dacă e un moment potrivit să apară, dar trebuie să ne păstrăm speranţa că lucrurile se vor schimba în bine. Vă doresc sănătate şi putere să treceţi peste probleme”, le-a transmis prefectul Dan Şlincu.

În cursul zilelor următoare, vor fi înmânate și celelalte ajutoare de urgență, pe măsură ce beneficiarii ajung din localitățile de domiciliu la sediul AJPIS Botoșani.
Valoarea totală a ajutoarelor sociale de urgenţă alocate de Guvern pentru județul Botoșani este de 44.000 de lei.

Cancelaria Prefectului