Administrație

Nu vă vine să credeți unde vrea primăria să vă distrați! Flutur vrea punct de agrement în turnul de la CET

Sunt probleme cu turnul de la Modern Calor, fostul CET, nefolosit de pe vremea când căldura în sistem centralizat se făcea cu păcură.

 

Reprezentanții companiei de termoficare au transmis Primăriei Botoșani o informare cu privire la starea de degradare a acestei construcții și au solicitat efectuarea unei expertize pentru a se ști cu exactitate situația.

 

Edilul șef al municipiului vede în această situația o oportunitate de a crește posibilitățile de petrecere a timpului liber într-un mod mai deosebit.

 



 

Primarul Cătălin Flutur a declarat că în acest an se vor aloca bani pentru efectuarea unui studiu, a unei expertize, și spune că ar vrea acolo să creeze o zonă de agrement.

 

”Avem o solicitare de la Modern Calor… se dărâmă turnul și trebuie să vedem cum putem interveni. Am vrea să îl transformăm într-o poveste frumoasă de agrement, așa cum am văzut în alte țări”, a declarat Cătălin Flutur.

 

 

 

Nu este pentru prima dată când municipalitatea lansează ideea de a transforma construcțiile nefolosite de la Modern Calor în interes de agrement sau în scop turistic. Dacă în primă fază s-a anunțat că ar exista posibilitatea de a face un pub într-una din halele nefolosite, apoi a venit ideea de a amenaja un Muzeu al comunismului. Niciuna dintre ideii nu a fost pusă în aplicare deși Primăria are solicitări de la un ONG să pună la dispoziție un spațiu în fostul CET pentru un astfel de muzeu.

 

De asemenea, nu trebuie uitat nici faptul că Primăria Botoșani nu reușește să finalizeze și să pună în funcțiune Parcul de distracții Cornișa, unde lucrările au început în 2013.