Administrație

Botoșani a primit anul trecut fonduri de 289.000 euro prin POR, Suceava 1,5 milioane euro, Iași 3,4 milioane euro

2017 a însemnat adâncirea decalajelor de dezvoltare dintre Botoșani și restul județelor din regiunea Moldovei, fără a mai discuta despre comparația cu județele din Ardeal sau Banat. 

 

Guvernarea PSD a semnat pentru județul Botoșani proiecte de doar 289.000 euro, deși Consiliul Județean și primăriile locale au sute de proiecte care așteaptă finanțarea. Deși bani sunt, deși proiecte sunt… finanțările sunt blocate de la nivel central din motive ascunse opiniei publice.

 Potrivit Economica.net, citând date primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale, județul Botoșani a primit penultima sumă la nivel regional pentru proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional, la diferență uriașă față de Neamț, Iași și Suceava, deși nevoile de dezvoltare din Botoșani sunt mult mai mari. Și Vaslui a fost ”îngropat” anul trecut primind de zece ori mai puțini bani decât Botoșani.

 

La nivel național, prin POR s-au atras în 2017 doar 34,1 milioane euro dintr-un disponibil de 8,2 miliarde euro. Mai puțini bani decât județul Botoșani au primit și Brașov, Argeș sau Sibiu.

 

 

Finanțări prin POR în 2017 la nivelul regiunii Moldova:

Neamț 19 milioane euro

Iași 3,4 milioane euro

Suceava 1,5 milioane euro

Bacău 476.406 euro

Botoșani 289.016 euro

Vaslui 29.410 euroABC-CON International