Administrație

PSD șochează: Guvernul a aprobat cea mai așteptată investiție la Botoșani din ultimii 20 de ani de 80 milioane euro

Lovitură de imagine dată de PSD la Botoșani!

Guvernul PSD a aprobat prin HG proiectul de modernizare a drumului național Botoșani-Târgu Frumos și banii sunt prinși în bugetul pentru 2018 pentru a putea fi făcută licitația pentru desemnarea firmei care va face lucrările, dar și pentru demararea acestora.

 

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a anunțat această reușită despre care atât presa, cât și opoziția politică, dar și botoșănenii nu mai credeau că va mai avea loc.



”Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizarea DN 28B Târgu Frumos-Botoșani” în lungime de 76 de km. Valoarea totală a investiției, care va fi gestionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 365 milioane lei și se va derula pe parcursul a doi ani. Am intrat în linie dreaptă cu reabilitarea drumului care leagă județul nostru de restul țării. Este important că Guvernul a înțeles necesitatea realizării acestui obiectiv de infrastructură care este vital pentru Botoșani. O dată cu finalizarea modernizării acestei șosele și a drumului Botoșani-Suceava care a fost modernizat în 2014, tot de un guvern social-democrat vom avea asigurate căile principale de acces către cele două aeroporturi din această zonă și către principalele orașe din țară. Mai avem multe investiții de realizat în județ, însă așa cum am promis cu cele două proiecte Botoșani-Suceava și Botoșani-Târgu Frumos și ne-am ținut de cuvânt, ne vom îndeplini și celelalte angajamente luate în fața botoșănenilor”, a anunțat Doina Federovici prin intermediul rețelei Facebook.



Potrivit liderului PSD Botoșani, în următoarea etapă se începe procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și asfaltare a drumului național DN 28 B, Botoșani-Târgu Frumos.

”Mulțumesc domnului ministru Felix Stroie, domnului deputat Razvan Cuc, echipei de secretari de stat de la Ministerul Transporturilor, domnului director Mugurel Laicu -DRDP Iași, domnului subsecretar de stat Angel Gheorghiu și nu în ultimul rând echipei de parlamentari ai PSD Botoșani”, a completat Doina Federovici.

Este al patrulea succes economic al județului în acest an în guvernarea PSD după repornirea sistemului de irigații pe malul Prutului, începerea lucrărilor la noul spital municipal din Botoșani și ștergerea datoriilor istorice ale Stațiunii Popăuți.