În urmă cu 28 de ani se înființa această școală. Acum este pe primul loc între școlile generale după rezultatele de la Evaluarea națională

Au început Zilele Școlii nr. 17 din municipiul Botoșani! În perioada 27-29 noiembrie, Școala nr. 17 din Botoșani serbează 28 de ani de existență.

 

Profesorul Vasile Asiminicesei, directorul general al Școlii nr. 17 Botoșani, este în această unitate de învățământ încă de la înființarea ei, alături de regretatul profesor Ioan Mintici. 28 de ani de viață, 28 de ani de învățământ de înaltă calitate au fost marcați în cel mai bun mod cu putință.



”Încununarea acestui eveniment este faptul că școala noastră a fost în acest an pe primul loc după rezultatele de la Evaluarea Națională, între școlile gimnaziale. Noi suntem o școală a învățării, nu suntem o școală de fițe, vrem doar să fim o școală a învățării”, a declarat profesorul Vasile Asiminicesei, directorul general al Școlii nr. 17.

Peste trei sferturi dintre absolvenții de la Școala 17 sunt acum elevi ai celor mai bune licee din Botoșani.

Manifestările dedicate Zilelor Școlii nr. 17 au început luni cu o expoziție de icoane și una de numismatică a lui Constantin Alexa, soțul învățătoarei Maria Alexa. Marți, în fiecare clasă elevii vor primi informații despre istoria școlii.

Ultima zi a manifestărilor va fi și cea mai spectaculoasă, 150 de elevi urmând să încânte cadrele didactice prin muzică. După mulți ani, Școala 17 are din nou cor, 40 de elevi fiind selectați de profesorul Valentin Lupu să facă parte din cor. Miercuri, elevii vor cânta o melodie în limba franceză, una în engleză și două în limba română, după doar câteva săptămâni de la constituirea corului.

Apoi, Ansamblul folcloric Hora, coordonat de directorul Vasile Asiminicesei și de coregraful Mihai Chelărescu, va prezenta câteva momente de folclor autentic botoșănean.

De asemenea, tot miercuri va avea loc un ceremonial religios în Școala nr. 17, cancelaria și câteva clase de curs fiind modernizate în acest an din resursele proprii ale unității de învățământ.

Deși oficial nu are această denumire, Școala nr. 17 este sub ocrotirea Cuvioasei Parascheva, sfințirea școlii fiind făcută, la începutul anilor *90, de actualul Patriarh Daniel, care atunci era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.