Administrație

PSD începe atacul politic la Flutur: cu primăria lăsată fără bani, Federovici îi transmite că nu are motiv să crească taxele locale

Doina Federovici și Ovidiu Portariuc
Doina Federovici și Ovidiu Portariuc

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a început să-l atace din ce în ce mai des pe primarul liberal Cătălin Flutur.

 

Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% va pune Primăria municipiului Botoșani în situația de a avea o ”gaură” uriașă în buget, potrivit primarului Cătălin Flutur.

Acesta a precizat că și în cazul compensărilor anunțate de Guvern, adică de a da mai mulți bani din cota acestui impozit autorităților locale tot vor fi problem pentru că nu se va acoperi întreaga ”gaură”.



De cealaltă parte, Federovici îl contrazice pe Flutur și spune că Guvernul va majora cota din impozitul pe profit care se alocă autorităților locale, de la 41,75% la 43%, iar dacă vor fi primării sau consilii județene care vor obține mai puțini bani în 2018, față de 2017, atunci Guvernul va completa diferența. Potrivit liderului PSD, Primăriile și Consiliile Județene vor putea utiliza excedentele rămase după aplicarea acestor formule de calcul și pentru alte categorii de cheltuieli, nu doar pentru investiții cum e în prezent.



„Cel mai important este faptul că nicio primărie nu va avea venituri mai mici decât echivalentul a 750 lei/locuitor. Mai mult, nicio primărie nu va avea bugetul mai mic de 1 milion lei pentru comune, respectiv 3 milioane pentru orașe și 5 milioane pentru municipii. La consiliile județene, bugetele nu vor putea fi mai mici de echivalentul a 250 lei pentru fiecare locuitor din județul respectiv. Așadar nu există niciun motiv, astfel încât domnul Flutur să mărească taxele și impozitele locuitorilor din municipiul Botoșani, așa cum a anunțat zilele trecute”, a explicat senatorul social democrat.