Administrație

Firmele care au închiriat terenurile la Aqua-park&sports Cornișa nu mai vor să facă nicio investiție acolo

Haosul pe care l-a creat Primăria Botoșani la Cornișa Aqua-park&sports, depășirea termenului de finalizare a lucrărilor cu nu mai puțin de doi ani, lipsa unui termen concret la care acest parc de distracții ar trebui să fie deschis fugărește investitorii privați care au luat în concesiune terenuri acolo.

Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement din cadrul Primăriei Botoșani, a spus că firmele care au concesionat terenuri pentru a amenaja terase și restaurante la Cornișa nu vor să investească și nu exclude o posibilă nouă licitație pentru concesionarea spațiilor.



”Agenții economici care au concesionat terenuri au fost notificați să vină să preia amplasamentele, dar refuză să vină să semneze contractele de concesiune. Au trimis de două ori notificări cei de la Serviciu Patrimoniu. Firmele așteaptă să vadă că este gata Cornișa și apoi să vină să sape pe acolo”, a declarat Eugen Țurcanu, în timpul unei emisiuni la Tele M.

Acesta a spus că vinovat de tot haosul de la Cornișa este doar fostul primar Ovidiu Portariuc.

”Asta înseamnă să lucrezi fără cap. În contractul de concesiune trebuie să asigurăm utilitățile și asigurăm și paza. Acum trebuie să preluăm amplasamentul de la constructor, apoi proiectare și execuție pentru utilități, de la rețeaua parcului la locurile unde vor amenaja firmele restaurante și terase. Este clasic marca Portariuc și experții din jurul lui. Nu mai știi de unde poți să preiei și să le pui într-o ordine firească”, a mai spus Eugen Țurcanu.



Primăria Botoșani va organiza ultima licitație pentru lucrările la construcția parcului Cornișa abia pe 30 octombrie. Cel mai probabil, lucrările vor fi finalizate anul acesta sau în prima parte a anului viitor, deși termenul era sfârșitul lui 2015, însă nu se știe când va fi făcută și inaugurarea pentru că după preluarea obiectivelor vor mai dura cel puțin trei luni autorizarea lor la toate instituțiile abilitate.

Primarul Cătălin Flutur a propus, din acest motiv, preluarea obiectivelor finalizate deja, cum ar fi patinoarul, terenurile de sport, amfiteatrul, însă majoritatea PSD din Consiliul Local se opune.