Un medic oferă burse copiilor din familiile sărace și le caută locuri de muncă părinților acestora

Singurul medic parlamentar din județul Botoșani a demarat cea mai importantă campanie de sprijinire a copiilor din familiile nevoiașe. Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD, oferă un maxim de 20 de burse școlare sociale cuprinse între 90 și 100 lei lunar pe care le oferă elevilor din familiile sărace. Singura condiție pe care o impune este ca părinții copiilor, dacă sunt sănătoși, să aibă loc de muncă, iar pentru ca elevii să se încadreze să primească bursa le caută și job-uri părinților.

Un aspect extrem de important este acela că deși a fost prezentă la mai multe licee din Botoșani la deschiderea

medicul Tamara Ciofu, deputat PSD Botoșani

anului școlar, deputatul Tamara Ciofu nu a anunțat public faptul că oferă bursele școlare pentru a-și crește notorietatea sau pentru a obține capital electoral, ci a transmis informația directorilor unităților de învățământ și a cerut sprijinul acestora pentru a găsi cele mai urgente cazuri de elevi care au nevoie de burse.

”În fiecare an de când sunt parlamentar am premiat cei mai buni elevi, iar acum vreau să ofer un maxim de 20 de burse școlare sociale acelor elevi care provin din familii sărace și pentru care sprijinul oferit de mine contează mult. Pun o singură condiție, aceea ca părinții elevilor să muncească dacă sunt apți. Nu vreau să umilesc pe nimeni, dar nu mi se pare normal ca persoane în putere, persoane care pot să muncească să nu aibă un loc de muncă atât timp cât firmele din Botoșani oferă locuri de muncă și nu găsesc pe cine să angajeze. Eu vreau să ajut copiii să-și continue cursurile, nu să stea acasă pentru că nu au părinții bani, dar vreau ca și părinții să muncească, să aibă un salariu, să fie asigurați medical și să știe că vor primi o pensie”, a declarat medicul Tamara Ciofu, deputat PSD.

Aceasta a precizat că a vorbit cu șefa unei fabrici din Botoșani și va discuta cu primarii din trei localități pentru a căuta forța de muncă necesară astfel încât firma din municipiu să asigure transportul la locul de muncă.

”Am vorbit deja cu doamna Ana Manuela Zarug și ea e dispusă să asigure transportul persoanelor la fabrica din Botoșani. Dar nu doar cu doamna Zarug am vorbit, ci cu oameni de afaceri din multe alte domenii și toți se plâng de o criză a forței de muncă. Voi vorbi cu primarii din Ungureni, Mihălășeni și Dobârceni pentru a căuta un anumit număr de persoane care sunt apte să muncească. În străinătate mulți români fac naveta pe distanțe de zeci de kilometri până la locul de muncă și nu cred că ar fi o problemă la noi faptul că trebuie să meargă la muncă în Botoșani, atât timp cât au transportul asigurat, cât vor primi un salariu și bonuri de masă”, a adăugat Tamara Ciofu.