Se întâmplă într-un spital din Botoşani. O femeie de afaceri a scris tot ce a văzut pe Facebook

Una dintre femeile de afaceri din Botoşani care a creat un business şi un brand de la zero şi care este cunoscută pentru sinceritatea ei a postat pe Facebook absolut tot ce a văzut în Spitalul Judeţean de Urgenţe Mavromati şi în Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Este vorba despre Mihaela Stoiciuc, cea care a fondat Mischa Kids, care deţine creşă şi grădiniţă, after-school, loc de joacă.

Aceasta a mers cu bunica ei bolnavă în Spitalul Judeţean şi tot ce a trăit acolo a postat pe contul ei de Facebook. Pentru că instituţiile statului au învăţat să reacţioneze la postările botoşănenilor pe reţelele de socializare, este extrem de important să scriem când ceva este în neregulă într-un spital sau într-o şcoală, spre exemplu, dar să şi vedem partea bună atunci când primim servicii de foarte bună calitate în condiţiile de finanţare de la noi.

Redăm integral postarea Mihaelei Stoiciuc despre UPU şi Spitalul Judeţean:

 

“Când te gândești la spital, medici, urgenţe… ți se ridică părul pe ceafă şi instinctiv îți faci în minte balanța pe ultimul trimestru. Primul gând care te străfulgeră e „Pe cine cunosc să îmi pună o pilă?”. Înșfaci toți banii pe care îi ai prin portofel, nu mai suni la Ambulanţă că nu are rost să aștepți şi pleci cu taxiul spre spital, pregătit moral să te iei la trântă cu toți corupţii sistemului. Nu-i așa? Dar nimic nu m-a pregătit pentru experienţa pe care am avut-o acum aproape două săptămâni la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani .

Am trecut uşa UPU Botoșani pregătită să dau de pământ cu toate halatele pentru sănătatea bunicii mele, să mă înfrunt şi să mă confrunt cu aroganţe, incapacități, indolenţe şi buzunare largi, după cum spune şi legendă.

Ce am găsit acolo a depășit, însă, orice imaginație.

Am găsit o echipă atentă, politicoasă şi eficientă. Mi s-a vorbit politicos, cu răbdare, cu siguranță. Oameni calzi, care printre toate urgenţele acelea mai mult sau mai puțin grave nu ezitau să facă o glumă. Care nu s-au îndurat să rupă mai mult de 5 minute din timpul lor pentru a marca ziua de naștere a colegei lor. Oameni care te privesc în ochi şi îţi transmit liniște şi siguranţă.

Am stat o săptămâna internată la Cardiologie, bunica mea avea nevoie de însoțitor permanent. Am intrat în contact cu toate infirmierele, asistentele, asistenții şi medicii de pe secție. Impecabili. Ireproșabili. Şi-au făcut cu brio meseria. Pur şi simplu nu au ezitat să îmi ofere consiliere la 4 dimineaţa (!) când m-au văzut moral depășită de situație. Nimeni, dar absolut nimeni nu a condiționat niciun gest, nicio acțiune, nicio vorbă de primirea unor foloase materiale. Nimeni.

Vă pot spune cu certitudine că, de la infirmiere până la medici nimeni nu este suficient plătit pentru ceea ce face acolo. Şi, cine nu mă crede, să încerce să le țină locul.

De fapt, scopul acestei postări este altul. Este acela de a le mulţumi pentru modul în care au știut să fie Oameni. Şi încep cu doamna doctor Purice, doamnele doctor Viziteu şi Ițco care mi-au oferit un sentiment în plus de siguranţă, doamna doctor Marandiuc, doamna asistentă Lupu şi întreaga secţie Cardiologie. Vă mulțumesc pentru respectul pe care mi l-ați arătat şi vă asigur de respectul, stima şi recunoștința mea înzecite. Şi îmi pare rău că nu ştiu să mă exprim mai… dar vă mulțumesc!

PS Inclusiv nenea de la parcare a fost de milioane.”

ABC-CON International